Cat alcool vor sa ne vanda?

Ieri seara am fost la un eveniment Ballantine’s in care Alex Velea a anuntat ca a devenit noul ambasador al brandului de whiskey in Romania. S-a vorbit mult despre alcool si contexte in care se consuma alcool responsabil. Si atunci mi-am dat seama ca nu stiu exact ce inseamna sa consumi alcool responsabil, din punctul de vedere al departamentului de marketing, care ar trebui sa urmareasca vanzari cat mai mari.

Toti producatorii de bauturi alcoolice fac campanii prin care incurajeaza consumul responsabil, pentru ca e de bun simt si mai ales obligatoriu. Pe site-urile de genul ConsumaXresponabil.ro sunt cifre cat se poate de clare: 2 bauturi pe zi la femei, 3 la barbati, niciodata la volan, niciodata copiii etc. CNA-ul interzice reclamele la alcool in care apar copii sau care insinueaza macar ca vreun personaj din spot ar fi baut prea mult. Iar asta se aplica de la cea mai ieftina bere la PET pana la cel mai bun whiskey.

Si atunci m-am intrebat: cat alcool vor de fapt sa ne vanda marketerii, in conditiile in care vanzarile sunt prioritatea? Si raspunsul a venit imediat: nu vor sa ne imbatam cat mai des si cat mai mult, ci vor sa fie cat mai multa lume care bea doua pahare pe zi. 😀 Zau ca-i interesant sa vinzi asa.

5 thoughts to “Cat alcool vor sa ne vanda?”

  1. Ideea este sa iti vanda cat mai mult dar sa te faca sa consumi responsabil dar constant si sa devi dependent de marfa lor. Un client fidel si responsabil, face la randul lui recomandari printre prieteni pentru ca poate sa vorbeasca coerent, pare fericit si este o reclama buna pentru ei. Aduce venituri constante marcii preferate.

    1. Valentin, primul era in spam si al doilea s-a aprobat singur . Sunt de acord cu tine legat de recomandari: bauturile alcoolice se promoveaza mult catre tinerii (sa le zicem) influeenceri din cluburi, cu un statut la care ceilalti din club aspira. Pe scurt, daca cei mai “populari” clienti ai unui club (eventual modele, vedete etc) consuma ceva, cresc sansele ca restul clubului sa comande acelasi lucru. E cam ca peste tot in viata 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *