Lacrimi

Acum, ca s-a terminat, nu ma gandesc decat la lacrimile baiatului aluia de 19 de ani. La disperarea aia strigata cu gura deschisa si ochii rosii, vazand cum, la 50 de metri de tine, altii se fotografiaza fericiti langa cupa ta.

Probabil o sa-si gaseasca in vestiar telefonul cu un mesaj de incurajare lung de la parinti si cateva apeluri pierdute. Probabil s-au uitat amandoi la meci cu sufletul la gura, mandri si emotionati. Probabil taica-su i-a strans mana in dimineata aia si i-a urat succes. Si mi-o imaginez pe prietena lui plangand cu aceeasi ciuda. Acum o sa-i spuna ca e ok, e tanar si are tot timpul. Or sa mai fie meciuri, finale si cupe.

Zilele trecute l-au sunat toti sa-l felicite. Pana si vecinii din cartier cu care se juca in copilarie au spus tuturor ca ala care joaca in finala a batut prima data mingea cu ei. Le-a promis ca va lupta pentru ei, iar acum plange. Era sansa lui. Si voia cu ardoare sa aiba un motiv ca sa spuna un “multumesc” nebun.

Nu cred ca poate exista o asemenea deznadejde in lipsa sperantei aleia de copil, fara frana. Fara credinta incapatanata care-ti zbiara in piept ca vrei si ca poti sa reusesti. Nu, fotbalul nu e un sport care te invata sa pierzi. Dar poate sa te invete cum se doreste cu adevarat victoria.

Foto

8 thoughts to “Lacrimi”

  1. Este bine sa se bucure pentru ca la 19 ani a prins finala Uefa Europa League. Are un inceput foarte bun in fotbalul european. Plus ca Bilbao joaca dupa 35 de ani o finala…Trebuie sa vada si lucrurile pozitive!:)

  2. Au muşcat mulţi gazonul până la el şi-l vor muşca în continuare. Scuipi iarba din gură şi o iei de la capăt.

    Cum zicea cineva în seara asta, „c-o falcao-n cer, cu una-n pământ”.

  3. E foarte ușor să gândești și să vorbești la rece. Sau când nu ești implicat. Dar când ești acolo e altceva. Sigur, peste vreo 2 zile va fi cu zâmbetul pe buze bucuros că a prins o finală la 19 ani cu o echipă care joacă o finală după 35 de ani. Dar astă seară și mâine e normal să fie supărat. Oricine ar fi în locul lui…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *