Cool place in town: Shoteria, bar doar cu shoturi

shoteria2Centrul Vechi e un loc pe care îl cam evit, dintr-o listă lungă de motive. Observ, însă, că devine foarte turistic, iar în fiecare lună se mai închide câte un local, ca să apară altul în loc. Dintre ele, sunt puține care să câștige și la concept, și la produs, și la atmosferă. Weekendul trecut am fost într-un astfel de loc, Shoteria, un bar unde se beau doar shot-uri și care se recomandă drept “Stație de primă alcoolizare și de reabilitare”.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că Shoteria își propune să fie locul unde te duci să te pregătești cu câteva shoturi puternice, apoi pleci în locul în care vrei să petreci, după care, spre dimineață, te întorci pentru shoturi de reabilitare pe bază de zeamă de varză și alte ingrediente alungătoare de dureri de cap. În termeni sportivi, e locul unde faci încălzirea dinainte de antrenament și stretchingul de după.

Cred că nu e greșit să zic că este singurul bar care își trimite clienții în altă parte să petreacă.

Oferta de shoturi este foarte vastă și, din ce am înțeles, barmanii sunt adevărate talente în domeniu. În meniu au shot-uri recomandate pentru femei și pentru bărbați, dar puteți comanda de care vreți. Eu am gustat câteva pe bază de prosecco și alte licori dulci și colorate, cu nume sugestive, de genul Pornstar. Preferatul meu a fost shot-ul After Eight, mentolat, care vine cu o pătrățică din ciocolata cu același nume deasupra. Instant win.

Meniul barului e creat cu ajutorul unor specialiști în nutriție, care au avut grijă să includă zeama de varză, borșul, ghimbirul și matcha în tot felul de combinații de reabilitare.

shoteria3

Din oferta de reabilitare am încercat gingerata, destul de bună, dar vedeta supremă e sucul de Kombucha. Pentru cei care nu-s vegetarieni, vegani, raw vegani, yoghini sau au deschis televizoarele mai târziu, Kombucha e o ciupercă ce trăiește în ceai și îl fermentează ușor. Se spune că sucul rezultat ar fi sănătos, de aceea se găsește în meniul multor restaurante vegetariene. Nu știu dacă vindecă vreo boală sau vreo mahmureală, dar gustos sigur este.

În seara în care am fost eu, localul era destul de aglomerat. Nici spațiul nu e mare, ce-i drept, însă nici nu-ți trebuie prea mult loc – totul se rezolvă la bar, printre rafturile cu sticluțe colorate de poțiuni sau la mesele de afară. Erau și destul de mulți turiști străini care profitau din plin de ofertele 5+1 sau de tortul de shoturi, cu 25 de shoturi incluse.

img  (167)

Prețurile sunt bune, mai ales în comparație cu meniurile vecinilor. Shot-urile încep de la 5 lei și ajung până la 14 lei.

Barul se află pe strada Șelari, lângă Calif (de altfel, e deschis de aceeași echipă) și funcționează doar joi, vineri și sâmbătă, între 21.00 și 5.00. Data viitoare când ieșiți în Centrul Vechi, merită să le faceți o vizită pentru un shot. Sau o degustare de shot-uri.

 

shoteria1

 

PS – Dacă sunteți cu adevărat petrecăreți, aveți șansa să deveniți ambasadori Shoteria și să câștigați o excursie la Barcelona. Detalii aici.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *