Fata serioasa si WC-ul public

Sambata, pe plaja Modern din Constanta. Lume multa, soare, mici, muzica indoielnica si chelneri minori angajati la negru care hartuiau turistii sa vina la ei pe terasa.

Pentru ca obisnuiesc sa beau multa apa, dupa nici cinci minute de cand am ajuns pe plaja am simtit ca … stiti voi, am o problema.

Am zis sa fiu civilizata si sa merg la toaleta publica de pe marginea plajei si sa rezolv problema simplu si sigur. Cand colo, vad de la distanta o foaie A4 cu deprimantul mesaj “Taxa 1 leu”. Zic deprimant pentru ca aveam la mine doar sandalele si costumul de baie.

La intrare, o femeie la vreo 50 de ani statea pe un scaun din plastic, la o masa din plastic, cu picioarele rezemate de alt scaun, de parca facea exercitii de levitatie. In mana dreapta butona la un mobil, iar stanga era rezemata de masa, fix pe coltul unde erau asezate hartia  igienica si o cutie de carton plina cu monede si hartii de 1 leu. A continuat sa butoneze telefonul si dupa ce am inceput sa vorbesc cu ea.

– Buna ziua! Pot sa intru si eu rapid si sa ma duc apoi la cearsaf sa va aduc banii? Nu ma asteptam sa fie cu taxa…

– Da’ de ce nu te duci tu acum sa iei banii, platesti si apoi vii si-ti rezolvi problema?

– Stiti, am vezica mica si pana la cearsaf si inapoi e cale lunga… Doamne fere de vreun accident… dar sa stiti ca sunt fata serioasa, promit sa va aduc banii, zic eu oleaca jenata din cauza ca trebuia sa dau explicatii.

– Ehe, de cate ori am auzit eu replica asta din 2003, de cand stau aici…Si cati nu s-au mai intors…

Atunci, mintea mea niciodata prea priceputa la matematica a inceput sa faca niste calcule. Noua ani. Noua veri petrecute incasand taxa la WC-ul public de pe plaja. Ce faceam eu acum noua veri? Ma pregateam sa intru la liceu si visam la o onorabila cariera in armata. Voi ce faceati?

Va dati seama ca femeia asta a prins, pe scaunul ei de plastic din fata WC-ului public, uraganul Katrina, masacrul de la Virgina Tech, inceputul crizei financiare, lansarea unuia dintre cele mai proaste filme ever, Catwoman, si admiterea in clasa a 3-a a lui Justin Bieber?

M-a lasat pana la urma  sa intru. In secunda doi eram inapoi, cu leul datorat. Sa stie ca sunt fata serioasa si, daca oi mai face vreodata exces de lichide pe plaja Modern in urmatorii noua ani sa nu fiu nevoita sa apelez la vreo metoda disperata.

2 thoughts to “Fata serioasa si WC-ul public”

  1. Se pare ca obiceiurile vechi nu se uita si iti place inca sa asociezi proximitatea de plaja cu vizitele dese la toaleta, probabil spre uimirea si frustrarea celor care te insotesc (sau poate macar ultima parte s-a schimbat) :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *