De ce imi place Decat o Revista

Decat o Revista a aparut intr-o perioada de seceta a contentului in presa. Mi-a placut de la inceput abordarea creativa a lui Cristi Lupsa si faptul ca i-a invatat si pe altii sa scrie bine. E cu multe povesti, interviuri cu oameni interesanti, intrebari pe care mi le-am pus mereu, experimente pe care mi-ar fi placut sa le incerc, locuri in care as fi vrut sa ajung, idei originale, ilustratii si ad-uri asemenea.

Asa ca nu puteam sa ratez petrecerea de vineri, cand s-a lansat numarul 7 din DoR (cel cu Guess Who pe coperta). Petrecerea a avut loc in noul studio al lui Alex Galmeanu, spatios si luminos. In sfarsit l-am cunoscut personal pe Alex, pe care il admiram de la distanta de mult timp si care a stat de vorba cu toti invitatii (si nu erau putini), ca o gazda primitoare :). M-am mai intalnit cu o gramada de oameni faini, cu care am stat la povesti si la un pahar de Absolut. Am dat nas in nas inclusiv cu o prietena din copilarie, Ioana Sopov, care a ilustrat cate un articol in nr. 6 si nr. 7 al revistei.

Am cumparat revista de la Ancuta si am rasfoit-o imediat sa vad daca e povestea ei de pe Mont Blanc acolo. Este 🙂 Alaturi de jurnalul ei de calatorie, in DoR #7 am dat peste un interviu cu Monica Macovei, am inceput sa citesc povestea unui copil care isi da seama ca e homosexual (n-am ajuns inca la finalul povestii si ard de nerabdare sa vad cum se termina), povestea lui Vlad Petreanu despre cum s-a lasat de fumat si un interviu cu Guess Who si drumul lui catre (tot mai) sus. Ce am apucat sa citesc m-a captivat si n-am lasat revista din mana, desi erau vreo 3 ore trecute de ora Colgate.

Numarul 7 a adunat atat de multe materiale, incat risca sa devina o revista de 250 de pagini. Asa ca editorii au hotarat sa o imparta in doua volume, cel de-al doilea urmand sa fie lansat in decembrie. Pe scurt, luati revista si treceti in fotoliu, ca aveti ce citi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *