Campaniile saptamanii

Nici n-a inceput bine sezonul estival 2010, ca Bobby Voicu a si anuntat o campanie nou-nouta si nemaivazuta in blogosfera, sustinuta de Petrom: Redescopera Romania. Bobby va pleca la drum cu trei colegi de aventuri pentru a vizita cele mai frumoase locuri din tara.

Credeti ca arta poate avea limite? Patru bloggeri – Cristian ManafuBobby VoicuVictor Kapra si Catalin Ticheru au provocat blogosfera sa raspunda la aceasta intrebare, intr-un concurs organizat de LG pentru promovarea noii serii de televizoare LCD cu tehnologie backlight, modelele SL8000 si SL9000 cu design fara limite.

Berea Timisoreana face echipa cu suporterii fotbalului adevarat si incepe campania Drumul Mingii. Pe bloguri, despre plimbarea prin tara cu mingea la picior au scris Cristian China BirtaPavel Ionut, Robert KataiNicolae MihalceaLucian Marin si altii ale caror link-uri le-am ratacit.

Vi se pare ceva ciudat in articolul despre campaniile de saptamana asta? Ati ghicit: nu sunt deloc actuale. Asa ar arata articolul cu campaniile saptamanii daca nu as fi suficient de atenta, de rapida si de informata. Tocmai  de  aceea am nevoie de un iPhone 4S, pentru ca stiu ca ar fi un tool care ar creste eficienta si rapiditatea muncii mele.

De cand fac monitorizarea campaniilor saptamanii pe refresh.ro am invatat ce conteaza cel mai mult in eforturile pe care le fac in online. Articolul cere din partea mea o reactie aproape in timp real: cum apare ceva in reader, verific daca e vorba despre o campanie.

Conteaza timpul pe care il petrec citind bloguri, urmarind campanii, conteaza sa aflu la timp despre toti bloggerii implicati in campanie, conteaza cate articole mai apar intr-o campanie intre momentul in care eu am pus punct articolului si momentul in care articolul apare si conteaza lectiile pe care le invat observand feedback-ul, mecanismele si ideile pe care le au bloggerii cand promoveaza ceva.

Blogul meu are un ritm de crestere promitator si mi-as dori sa am, si din punct de vedere tehnic, toate resursele ca sa continui sa il dezvolt.

Consecventa si relevanta sunt alte doua lectii pe care le-am invatat si am incercat sa le aplic pe blogul meu (inceput pe wordpress in iunie, mai mult ca un exercitiu, l-am trecut pe .ro de o luna si cateva zile). In luna asta, numarul de persoane care l-au citit a crescut de la 0 la 100-150 pe zi, cu varfuri de 300 si 350 de vizitatori unici. Stiu, e putin in comparatie cu blogurile mari, dar asta ma ambitioneaza sa fac eforturi pentru a creste.

Si, cel mai important, in perioada asta am avut ocazia sa cunosc oameni de la care am invatat foarte mult, pe care ii admir si sa ma implic in actiuni in care cred si la care nu as fi avut acces altfel. Pentru a ma simti cu adevarat parte a unei comunitati de bloggeri premium, asa cum zicea la un moment dat Raluxa http://raluxa.com/, am nevoie de acces la o cantitate cat mai mare de informatie, cat mai relevanta, cat mai rapid. De aceea imi doresc noul iPhone 4S de la Vodafone, probabil cel mai smart smartphone de pe piata (ca sa o pun pe SIRI sa faca toate astea 🙂 )

Acest articol face parte din campania de o zi organizata de Blogal Initiative pentru promovarea iPhone 4S, lansat ieri seara la magazinul Vodafone din Plaza Romania. And don’t worry: campaniile saptamanii raman pe refresh.ro 🙂

3 thoughts to “Campaniile saptamanii”

  1. Daca era vorba de voturi sau alte modalitati prin care era pus in evidenta traficul, incercam sa te ajut sa castigi. Avand in vedere ca depinde de juriu, nu ramane decat sa iti tin pumnii si sa iti urez bafta. Este foarte interesanta ideea acestui articol. Consider ca ai stiut sa ajungi la inimile celor de la Blogal Initiative si celor de la Vodafone. Sunt ferm convins ca vei castiga chiar daca ai o concurenta puternica. Felicitari pentru traficul pe care l-ai obtinut cu blogul. Ai crescut foarte repede deoarece scrii foarte frumos. Multa bafta in continuare si cred ca daca vei continua in ritmul acesta vei avea unul dintre cele mai citit bloguri din Romania.

  2. Sunt dezamagit de decizia juriului. Ai avut cel mai bun articol iar premiul te ajuta sa aduci valoare in acest mediu, in care activeaza si agentia Blogal Initiative. Oricum felicitari inca odata pentru campaniile saptamanii si pentru articolele de pe blog si multa bafta si inspiratie sa continui ce a ce ai inceput.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *