Traim imposibilul

Unele lucruri pe care le vedeam in filmele americane cand eram mica mi se pareau SF. Pareau atat de rupte de realitate, imposibile si improbabile in peisajul in care traiam, incat nici nu-mi faceam sperante ca o sa ma bucur si eu de ele vreodata. In general, era vorba despre niste trademarks ale visului american si ale vietii in metropolele pline de zgaraie-nori.

Un exemplu este pizza delivery. In toate filmele americane din copilaria mea, cineva venea pe la usile oamenilor si le aducea pizza. Adica nu numai ca isi puteau lua pizza oricand voiau, dar pizza guy venea uneori si in 30 de secunde de la momentul comenzii. Mintea mea de copil nu putea sa proceseze atatea bucurii deodata.

La fel a fost si cu inregistrarea emisiunilor TV. Ma uitam la filme in rama: filme in care cineva se uita la filme. Dar cand Roseanne sau Ally McBeal ratau emisiunea lui Oprah, puteau sa o inregistreze si sa o vada mai tarziu. Asta in timp ce noi aveam un singur video in casa, si ala stricat, pentru ca bagase sora-mea surubelnita in el “ca sa-l repare”.

Ma bucur cand imi mai amintesc de lucruri care mi se pareau candva SF, iar acum le vad peste tot. De fapt, astazi, a inregistra emisiunea preferata si a o urmari dupa ce a fost difuzata e cam la fel de accesibil ca a comanda pizza la domiciliu, iar asta datorita televiziunii cu tehnologie IPTV.

Televiziunea IPTV de la Dolce Interactiv a fost creata pentru a ne oferi mai multa interactiune si mai mult control asupra programelor noastre preferate. Face totul mult mai simplu. In afara inregistrarii programelor TV, Dolce Interactiv mai vine cu cateva avantaje:

– peste 150 de filme in Filmoteca, pe care le poti urmari acasa, cand vrei tu;
ghid TV electronic care iti arata programul televiziunilor pe 7 zile;
Picture in Picture, prin care poti urmari doua canale in acelasi timp;
Arhiva TV, prin care poti vedea programe la care n-ai avut timp sa te uiti in saptamana anterioara.

Iar astea sunt doar cateva dintre optiunile care imi fac mie cu ochiul. Lista tuturor avantajelor televiziunii IPTV poate fi gasita pe site-ul Romtelecom, cu toate SF-urile ei cat se poate de reale si accesibile.

Multe dintre lucrurile pe care le vedeam prin filme ne sunt acum atat de la indemana incat am uitat sa ne bucuram de ele. Ma refer la mersul la mall – un univers necunoscut si greu de inchipuit in copilarie, la siropul de arta si untul de arahide sau programele tv de nisa (cooking shows, reality shows, filme porno prin cablu 🙂 etc). E bine. Insa mai avem de punctat la cateva chestii minore, cum ar fi, de exemplu, medicina ca la Stanford si dreptul ca la Harvard.

One thought to “Traim imposibilul”

  1. Astept ochelarii care sa se conecteze la un telefon si sa inlocuiasca astfel tableta si laptopul. La cat de puternice au devenit telefoanele astazi mai lipseste un ecran la care sa le conectam sa avem portabilitate desavarsita.De cand am internet, am uitat sa ma mai uit si pe la tv, tu te mai uiti la TV ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *