Lucruri care n-ai fi crezut ca o sa-ti foloseasca

Mereu am fost curioasa sa stiu tot felul de lucruri aparent inutile. De exemplu, acum vreo doi ani ma uitam mai mult la fotbal.

Lucram in presa pe vremea aia si intr-o zi am mers la o conferinta pentru care nu ma pregatisem absolut deloc. Ii tineam locul unei colege care nu a putut ajunge. De la conferinta trebuia sa ma intorc rapid cu un interviu cu cel mai important speaker, presedintele unei mari organizatii europene, care locuia in Lisabona. N-are rost sa dau detalii despre cum interviul nu fusese programat cu organizatorii evenimentului, facusem intrebarile in metrou si nici nu aveam timp sa stau pana la finalul conferintei.

Singurele minute libere au fost intr-o pauza de cafea. Am reperat “tinta”: statea la o masa din holul hotelului in care se tinea conferinta. M-am asezat la aceeasi masa si in cateva minute vorbeam despre ce facusera Sporting si Benfica sezonul ala, despre cum toata familia lui platea cotizatie la Sporting, despre cat erau de microbisti si de apropiati de echipa lor prefarata, despre fair play la portughezi si altele conexe. Mi-a raspuns pe loc si la intrebarile pentru interviu si a ramas sa-i scriu daca mai am vreodata nevoie de ajutor pentru vreun articol 🙂

Mi-am amintit cum m-au ajutat lucrurile astea “inutile” despre Benfica si Sporting sa obtin un interviu dupa ce am vazut video-ul de mai jos. E despre cat de mult te ajuta sinceritatea, chiar si atunci cand reprezinta optiunea mai dificila. Oare in Romania ar fi functionat?

2 thoughts to “Lucruri care n-ai fi crezut ca o sa-ti foloseasca”

  1. Doua lucruri: nu a aratat daca avea bani in el. Poate procentajul ar fi fost diferit;

    In toate magazinele mari sunt camere, deci sa fii fraier sa faci ceva necurat cu portofelul. In cei 5% sigur sunt si oameni care doar au trecut pe langa el.

    Sunt convins ca ar fi functionat si in Romania. In public oamenii simt nevoia sa fie apreciati pentru fapte bune, ca sa compenseze toate rautatile cu care nu sunt prinsi.

    1. @David Din cate am vazut eu, nu erau bani inauntru. In mijlocul supermarketului poate as fi dus si eu portofelul. Asta desi am un prieten care a gasit un portofel cu 500 de lei in el in Unirea si l-a pastrat 🙂 Iar cu faptele bune in public sunt de acord. It’s what you do when nobody is looking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *