The Monster Engine: ce deseneaza, de fapt, copiii

Daca sunteti ca mine, probabil v-ati confruntat cu frustrarea aia a unei idei minunate de design pe care nu o puteti nici macar schita in cateva linii. Eu sunt ferm convinsa ca, la desen, apogeul talentului meu a fost prin clasa a treia. Dar asta nu e neaparat un lucru rau.

Spun asta pentru ca am aflat recent despre The Monster Engine, un proiect prin care desenele copiilor capata efecte 3D, culori si retusuri care le transforma in picturi realistice. Proiectul a fost inceput in 1998, de Dave Devries, un pictor care a transformat cateva desene lasate “amintire” de fiica sa intr-unul dintre caietele sale cu schite.

Pictorul a scos si o carte, cu pagini impartite in doua – desenul copilului vs. desenul stilizat, si cu interviuri luate micilor artisti. A demonstrat ca nu tuturor copiilor le e frica de monstri, dar ca ei au o personalitate mult mai puternica in mintea noastra atunci cand avem 5-6 ani.

Va las si voua cateva imagini pentru ca mi se par fascinante. Parca sunt poezii scrise de oameni care nu stiu suficient de bine o limba si pe care un translator le-a descifrat si le-a transformat in opere de arta. Asta ma convinge ca desenele mele din copilarie se pot vinde pe bani buni la Christie’s. Am dupa ce sapa de sarbatori, cand ma duc acasa. Cererile de autografe incep acum.

Detalii aici.

3 thoughts to “The Monster Engine: ce deseneaza, de fapt, copiii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *