A inceput #construim, editia a doua

Habitat for Humanity a inceput o campanie de strangere de fonduri, ca sa poata repeta si la anul ispravile de genul Big Build, despre care v-am povestit in vara.

Atunci, i-am ajutat sa construiasca zece case in cinci zile, pentru zece familii care traiau in locuri care se pot numi mai degraba incaperi decat locuinte. Cate 7-10 suflete, cate trei generatii in cativa metri patrati, fara lumina, caldura sau apa curenta.  De data asta, Habitat strange fonduri pentru a ajuta in primavara alte trei familii sa se mute la casa noua, muncita si platita de oameni cu suflet, dar si de beneficiari.

I-am cunoscut pe cativa dintre beneficiarii proiectului din vara si, daca noi ne-am simtit bine ajutand, ei cu siguranta au trait experienta vietii lor. O casa e un loc de unde poti pleca odihnit spre un serviciu, unde te poti intoarce ca sa fii langa ai tai, unde iti poti creste copiii si, in acelasi timp, o sansa de a scapa de o povara si a-ti asuma responsabilitati. Si cred ca oamenii pe care Habitat ii ajuta merita sansa asta.

Cel mai mic efort pe care il puteti face pentru ei este sa donati 2 euro printr-un SMS la 859. Nu e foarte mult timp, pentru ca numarul nu e valabil prea mult timp, asa ca, daca puteti si vreti sa ii ajutati, e bine sa faceti asta acum. Iar in primavara, poate mergem impreuna sa vedem cu ochii nostri pe santier cum prind forma visele la doi euro.

PS: Campania e sustinuta si de Razvan si Dani, de la Neatza. Ei vor locui toata saptamana intr-un spatiu de cativa metri patrati, in Afi Palace Cotroceni. Au inceput deja sa faca diverse obiecte handmade pe care le ofera in schimbul unor donatii modice pentru Habitat. Ii puteti spiona live aici.

 

One thought to “A inceput #construim, editia a doua”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *