Cine castiga de pe urma protestelor

Nu vreau sa comentez prea mult despre #revolutie. La finalul protestelor, cand se va trage linie, vom afla cine sunt cu adevarat marii castigatori. Pana atunci, la nivel mai mic, sunt cativa carora protestele o sa le aduca niste cifre frumoase, care vor cantari binisor la sfarsit de luna.

1. Fast-food-urile si covrigariile – multimea trebuie sa manance. Ieri seara am mers pe jos pana acasa, ca n-aveam alta varianta, iar  KFC-ul de pe Dorobanti era mai aglomerat decat l-am vazut vreodata. Acum vreo doua seri, jandarmii din centru se pregateau pentru protestele care urmau sa inceapa: se incolonasera in fata unei covrigarii si plecau fiecare cu doua-trei pungi cu covrigi. Si shaormeriile merg bine. Citeam undeva ca un grup de huligani au vrut sa fure carnea de pe rotisor dintr-o shaormerie (!!), dar n-au mai avut ce lua, ca se terminase. De asemenea, sunt convinsa ca multi s-au retras dupa proteste la bere, in Centrul Vechi, sa scoata frigul din oase.

2. Vanzatorii ambulanti – micii afaceristi care au furnizat primul ajutor pe front cu seminte si covrigi.

3. Petrolistii – Cum spuneam mai sus, ieri am mers pe jos pana acasa, pentru ca traficul era paralizat. Nimic nu misca in zona Piata Presei – Arcul de Triumf – Dorobanti. Tot timpul ala petrecut in trafic inseamna consum. Dar greul vine din partea zecilor de autocare cu protestatari venite din provincie, care au facut sute de kilometri dus-intors.

4. Firmele de transport – Cele platite din bani de partid pentru a inchiria autocarele si maxi-taxiurile cu care au venit protestatarii din provincie.

5. Televiziunile – Cine n-a fost in strada, a petrecut revolutia la televizor. Realitatea, Antena, B1 si chiar Pro TV au tinut-o intr-o dezbatere continua, au avut reporteri pe teren si, evident, rating de zile mari.

6. Service-urile auto – aglomeratia si traficul haotic aduc cu ele tamponari mai mari sau mai mici. E doar o banuiala, dar cred ca au avut de lucru si service-urile.

LE: 7 – Firmele de curatenie, furnizorii de bancute, chioscuri, pavaj, semne de circulatie si tot ce s-a mai vandalizat prin centru. Tot ce a enumerat Oprescu trebuie reparat sau inlocuit, pe bani publici.

8. Auras zice ca si bloggerii sunt pe lista. Stie el ce stie. O sa arate bine statisticile trimise agentiilor dupa traficul facut in perioada asta.

Mai aveti sugestii? Pe cine mai trecem pe lista?

Foto: Hotnews

One thought to “Cine castiga de pe urma protestelor”

  1. Nu se compara cu fast-food-urile sau ceilalti beneficiari din lista, dar papetariile (pentru markere, carioci, hartie) si, desi nu am vazut multe bannere “profi”, ceva firme de printing au castigat de pe urma agitatiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *