Lecturi toiletristice

Imagineaza-ti: tu si o carte buna, intr-un loc izolat. O carte atat de buna, incat pe de-o parte vrei sa o sorbi cu ochii, pe de alta parte ti-ai dori sa nu se mai termine niciodata. Recunoaste, putine lucruri se compara cu o carte citita in liniste, pe nerasuflate.

Daca as fi sociolog, as face un studiu despre ce citesc oamenii in cel mai intim si mai linistit moment petrecut (preferabil) in singuratate: pe WC.

Degeaba va laudati in public ca Ulise e cartea voastra preferata. Sau ca sunteti la al saselea volum dintr-un roman torent. Nimic nu e mai graitor despre personalitatea si preferintele cuiva decat cartile de la toaleta. Au parte de cea mai mare atentie, sunt cele pe care vrei sa le citesti cu maximum de atentie si concentrare. N-ai sa iei niciodata cu tine la baie o carte plictisitoare.

Daca as face studiul asta, as scrie despre cum barbatii care se lauda ca au citit Istoria Religiilor de doua ori au de fapt suplimentele Forbes si Capital pe caloriferul din baie. Si despre programatorii trasniti care aveau la toaleta Rework. In cinci minute au reusit sa ma convinga sa o citesc si eu.

As mai scrie despre toate intrebarile ciudate care mi-au trecut prin minte cand am descoperit pe caloriferul din baie al unor prieteni din facultate Cartile Junglei.

Nu mai zic de fostul coleg care are are un job prost, dar cand sta pe tron se viseaza patron si citeste carti de self help si dezvoltare personala.

Ah, da. As scrie si despre managerii care au colectia de Playboy in baie, dar cand au musafiri minori pun deasupra teancului de gagici goale ultimele numere din Stiinta si Tehnica.

Dupa ei, as scrie despre cititorii high tech, cu laptopuri, tablete si telefoane in poala: bloggeri care citesc bloguri si ziaristi care citesc presa.

As face o categorie separata pentru fete. Singurele lucruri pe care le-am gasit in toaletele fetelor au fost reviste: la una Story si Click si la alta ceva de moda. Ce se intampla, fetelor, de cititi doar in metrou? Ce are metroul si n-are toaleta?

Un capitol aparte ar fi dedicat toaletelor publice, unde lectura consta doar in numere de telefon, id-uri de messenger si mesaje amuzante din categoria “arunca-ti hartia la cos” (sic!). Dar in cazul asta, subiectii sunt public captiv, nu e vorba de alegere.

Voi ce mai cititi zilele astea?

4 thoughts to “Lecturi toiletristice”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *