Povestea cailor de la Letea in imagini

Nu stiu daca ati urmarit povestea cailor salbatici de la Letea, cumparati de diverse firme pentru a fi sacrificati si vanduti pentru carne. Daca nu, reportajul de mai jos spune pe scurt povestea trista si emotionanta a animalelor salvate de la eutanasiere, ingrijite si eliberate inapoi in Delta de asociatia Vier Pfoten.

Va dau cateva detalii:

– 54 de cai au fost capturati prin metode barbare din zona satului Cardon. Nemancati si plini de rani, au fost incarcati intr-un TIR si transportati timp de 28 de ore pana la un abator din judetul Covasna.

– imediat dupa primirea sesizarii de la sateni, Vier Pfoten face sesizari catre Politia Tulcea si Directia Sanitar Veterinara, sesizari ramase fara raspuns pana in ziua de azi.

– sub pretextul ca ar fi bolnavi de anemie infectioasa, caii sunt pregatiti pentru vanzare cu 100 de lei/bucata.

– pe 20 mai, toti caii sunt incarcati intr-un TIR folosind furci si bete. Dupa mai bine de 12 ore de drum, TIR-ul este verificat de autoritati in Braila. Bilantul: o iapa murise, iar 4 cai erau cazuti in TIR.

in doar cateva zile, cauza de pe Facebook realizata pentru promovarea actiunii de salvare a strans peste 34.000 de sustinatori.

– Vier Pfoten decide sa intrerupa calatoria si inchiriaza o ferma in jud. Braila, in care caii sunt adapostiti si ingrijiti.

– Din nefericire, alti patru cai au murit din cauza traumatismelor severe. Analizele au dovedit ca numai 10 cai sufereau de anemie infectioasa. Unul dintre ei a murit, iar ceilalti au fost eutanasiati.

– in august, 22 dintre cei 41 de cai aflati la ferma din Urleasca au fost transportati inapoi in Delta Dunarii.

– ceilalti 19 cai au fost transportati in satul Cardon in luna octombrie.

Reportaj realizat de Mihai Vasile, in timpul unei actiuni de salvare impreuna cu Vier Pfoten.

2 thoughts to “Povestea cailor de la Letea in imagini”

  1. Sunt incantata ca au putut fi salvati macar jumate’. E strigator la cer ce se intampla in tara asta si cum ne batem joc de tot ce mai avem frumos si special.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *