Pentru pauze active

E dovedit stiintific ca un adult nu se poate concentra la ceva in mod continuu mai mult de 50 de minute. Apoi are nevoie de o pauza. Cand imi iau cateva minute de respiro de la lucrurile profesionale, imi place sa-mi pun si alte zone ale creierului la treaba: caut lucruri frumoase de vazut, de citit, de ascultat, de purtat sau de imaginat.

Principalele mele “ocupatii” atunci cand nu ma ocup cu nimic sunt:

1. Site-urile de arta, fashion si design – am in calculator foldere aranjate pe categorii: locuri de vizitat, combinatii interesante de haine, case cu arhitectura neobisnuita, arta grafica (folderul asta e abia la inceput), decoruri interioare (am o slabiciune pentru stilul nordic, in special) etc. Va zic doar cateva: VogueLara Jade, Freshome, Trendland, The Sartorialist si Garance.

2. Muzica noua sau necunoscuta – uneori experimentez si sa ascult tot ce inseamna muzica noua sau necunoscuta (de mine) pe care o gasesc in news feed-ul de pe facebook. Daca s-a trezit cineva cu muzica in sange si posteaza piese pe care nu le-am mai auzit, sunt sanse sa ajunga in castile mele. Si pastrez obiceiul si in offline: in ultimul an am descoperit cateva trupe care au ajuns sa-mi placa foarte mult.

De exemplu, aseara i-am ascultat pentru prima data pe cei de la 2 zece band, o trupa de oameni foarte talentati care canta coveruri. I-am vazut live, la petrecerea organizata de Raluxa pentru a demonstra ca muzica buna e un obicei sanatos 🙂 Si zbantuiala pe piese clasice si faine cantate de oameni talentati cu siguranta face bine la trup si la suflet.

3. Reportaje si articole din presa straina – daca am timp sa citesc, ma afund in cate un reportaj din The Atlantic, Time, The New Yorker si uneori Esquire.

4. Site-uri de fotografie cu povesti in spate – celebrul fuckyouverymuch.dk, un fel de corespondenta fotografica intre doi prieteni danezi, Young me now me, cu fotografii refacute in aceleasi conditii, dupa zeci de ani, Burn Magazine, thisisnthappiness si altele.

5. Pinterest – de Pinterest nu va mai zic mare lucru, pentru ca le cuprinde pe toate cele de mai sus. Am si muzica, si publicitate, carti, filme, rochii, peisaje si poze cu catei 🙂

Voi cu ce va pierdeti pauzele? Mai recomandati-mi site-uri de vazut, reviste de citit, planuri de facut.

 

3 thoughts to “Pentru pauze active”

  1. In general imi pierd pauzele aiurea, regret asta. “Probez” genurile si melodiile regasite in feed-ul Facebook sau alte locuri in speranta ca mai gasesc o trupa, artist/artista care sa imi placa. In rest mai citesc cateva stiri care mi se par interesante sau ma amuz copios de 1 an si ceva pe deja cunoscutul 9gag.com.
    Am inceput si eu de ceva vreme sa imi fac o lista (Bucket list) cu locuri de vizitat in viitor, asta am ales pana acum:
    1. Salar de Uyuni, Bolivia.
    2.Plitvice Lake
    3.Hotel & Igloo Village Kakslauttanen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *