Te poate ajuta Pinterest sa iti gasesti un job?

De cand am inceput sa folosesc Pinterest, am compatrat noua retea cu Facebook, Twitter si LinkedIn, la diverse aspecte. Am ajuns, inevitabil, si la partea legata de joburi. Te poate ajuta Pinterest sa iti gasesti un job? Cum?

N-au inceput inca recrutarile serioase prin Pinterest si nici nu stiu cat de departe vor merge, dar cred ca niste oportunitati suplimentare de interactiune nu strica niciodata.

Am gasit recent un pinboard cu exemple de CV-uri, unele mai reusite, iar altele mediocre. Deocamdata e o resursa slaba, cu doar 13 CV-uri postate, dar cred ca are potential in doua sensuri. Primul ar fi gruparea CV-urilor pe categorii, pentru a fi mai usor de gasit de catre angajatori. Al doilea, faptul ca poate deveni o sursa de inspiratie si motivatie de a transforma un CV simplu in Word intr-un infographic sau un alt jpg mai creativ (mai ales daca iti cauti job de designer).

Am rasfoit si pinboard-urile de la Inside Jobs, un profil al unui site de job-uri din SUA. Compania foloseste simplu caracteristica vizuala a Pinterest, iar anunturile de angajare pe care le publica sunt doar fotografii, cu link de sursa catre anuntul de pe site. Au mai multe pinboard-uri, pentru a face cautarea mai simpla: joburi pentru tineri absolventi, pentru mamici etc.

Evident, pe langa cautarea directa a unui job, Pinterest ofera si posibilitatea de a-ti crea un brand personal vizual. Companiile pot trage foarte multe concluzii despre tine in baza lucrurilor care iti plac si pe care le postezi pe Pinterest, lucruri pe care poate nu le-ar afla la un prim interviu.

Voi in ce directie credeti ca se va dezvolta  cautarea de joburi pe Pinterest? Credeti ca un profil lucrat atent poate tine loc de CV?

4 thoughts to “Te poate ajuta Pinterest sa iti gasesti un job?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *