Eu cu cine voluntariez?

Cand am inceput sa fac voluntariat, am facut-o pentru ca voiam sa incerc si altceva. Voiam sa vad ce stiu, sa aplic si sa invat mai mult. Si, la fel de important, voiam sa ajut.

Asa am ajuns in AEGEE, dar si in cateva proiecte de ecologie si nu numai. Acum, dupa cativa ani, imi dau seama ca experientele pe care le-am trait datorita voluntariatului si oamenii pe care i-am cunoscut mi-au dat inapoi inzecit tot ce le-am oferit eu. M-au transformat personal si m-au ajutat profesional. Si cred ca de la ideea de transformare, de schimbare, porneste dorinta de a te implica si a te face util.

Elena mi-a povestit acum ceva timp despre un proiect pe care mi-l imaginam si eu posibil si necesar de mult timp incoace. E vorba despre “De bunavoie pentru Bucuresti“, o initiativa care aduce impreuna organizatii cu proiecte si oameni care vor sa schimbe ceva la ei si la lumea din jur.

Proiectul se adreseaza celor care isi pun aceeasi intrebare pe care mi-am pus-o eu acum 3-4 ani: “eu cu cine voluntariez?”

Pe site gasiti mai multe organizatii care au nevoie de voluntari, cu initiative diverse in care va puteti implica- proiecte pentru copii (povesteam eu mai demult despre Fundatia Inocenti), de incluziune sociala, de dezvoltare a creativitatii, de educatie, de mediu etc. Sunt destul de multe, ceea ce inseamna ca va puteti alege un proiect pliat pe abilitatile voastre, pentru a le exersa si dezvolta in favoarea voastra si a altora.

Ii gasiti si pe Facebook. Deocamdata nu sunt foarte activi, dar cine stie, poate vreunul dintre voi se ofera voluntar sa le faca social media management 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *