Hai la Pista Verde!

Uneori, cea mai simpla metoda de a obtine ceva este sa faci tu lucrul respectiv sa se intample, fara sa mai astepti dupa altii.

Pentru mine (biciclista amatoare) si pentru Rozica (semicursiera) e cam frustrant sa ne plimbam impreuna prin Bucuresti. Pe mine ma dor toate amintirile plimbarilor cu bicicleta prin alte orase europene. Nu mai zic ca in Bucuresti uneori ajung la destinatie transpirata de la adrenalina, nu de la efort. Iar pe Rozica o dor rau de tot rotile de la bordurile de 20 de centimetri plasate strategic din 50 in 50 de metri pe trotuarele cu piste.

O sa mai dureze pana se schimba lucrurile, asta e cert. Insa cu cat suntem mai multi, cu cat iesim cu mai mult curaj pe strada, cu atat o sa ne facem prezenta simtita mai bine.

Daca vreti sa fiti parte dintr-un manifest imposibil de ignorat de catre soferi si autoritati, va invit sambata dimineata la plimbarea Pista Verde. Vom primi din partea Coca-Cola HBC niste PET-uri pline cu vopsea pe care o vom imprastia pe strada cu rotile noastre, creand astfel o pista colorata pe traseul Piata Uniri- Bd. I.C. Bratianu – Piata Universitatii – Bd. Nicolae Balcescu – Magheru – Piata Romana – Bd. Dacia – Calea Victoriei – Splaiul Independentei – Piata Unirii.

Locul biciclistilor este pe niste piste special create la marginea strazii, unde nu au ce cauta masini, pietoni, pubele, statii de autobuz, guri de canalizare sau, mai nou, panouri electorale.

Asadar, cu cine ma vad sambata dimineata?

PS: Am facut un experiment, iar acelasi drum facut pe trotuar a durat de trei ori mai mult decat cel pe strada.

Toate detaliile sunt pe RE Concept

4 thoughts to “Hai la Pista Verde!”

  1. De asta servesc eu mere ‘montana’. Am avut una cu suspensii pe fata, acu’ am una full suspension. Cu roti late si ‘cercuri’ dublate. Sa fie. Am circulat ieri cu un Fuji de vreo o mie si ceva de dolari (barbatul luase bicicleta mea, asa ca am mers cu bicicleta noua a prietenei noastre si m-a cam durut sufletul sa intru cu ea pe diverse denivelari. In NY strazile sunt destul de prapastioase, dar trotuarele au macar zona joasa de urcat pe ele, deci nu mi-am batut joc de bicicleta ca in Romania.

  2. Nu stiu, nu era pe la Victoriei la alde Guvern o banca pe pista de biciclete? Te mai opresti brusc intr-o banca, mai stai jos, muti bicicleta si mai faci vre-o 10 metri pana intra pista intr-o ghereta de RATB sau o masina si mai faci un popas.
    La noi mersul pe bicicleta e chiar cool, nu vad de ce se plange lumea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *