The best things we never had

Mi se pare ca ne straduim atat de mult sa obtinem lucrurile care ne plac in viata, incat uitam cat e de important sa traim experiente care nu ni se potrivesc. N-am sa le numesc esecuri, pentru ca invatam lectii mai valoroase atunci cand ne dam seama ca un drum nu e pentru noi decat atunci cand avem un sentiment comod ca totul e, in mare, ok.

Am zilele astea o mare recunostinta pentru toate lucrurile care nu mi-au iesit. Daca as fi incercat sa ma schimb eu astfel incat sa ma potrivesc unui context, as fi fost tare nefericita azi. Acum cativa ani ma visam medic militar. Dar daca n-as fi intrat in sistem si nu l-as fi cunoscut, as fi ramas cu impresia ca mi se potriveste. Si n-as fi trait experientele care mi-au aratat pentru ce drum sunt croita, de fapt.

La fel a fost si cu presa. Am iubit meseria asta si inca o iubesc, chiar daca nu o mai practic. Dar felul in care se face presa in Romania nu e pentru mine. Am invatat cat de mult pretuiesc libertatea si ca spiritul meu critic e dureros mai ales pentru mine.

Vedeti, asta e partea buna in lucrurile care nu functioneaza: ne fac sa ne dam seama cine suntem cu adevarat si ce ne dorim. Mi se pare mai importanta incercarea si constientizarea acelui “nu merge”, care ne face sa taiem de pe lista o optiune, decat impresia deseori artificiala ca suntem bine si multumiti de alegerile facute. Pentru ca ne aminteste sa cautam in alta parte, in viitor sau in trecut, zona aia in care ne simtim noi insine.

 

5 thoughts to “The best things we never had”

  1. Eu sunt mai masochista: tai foarte greu de pe lista lucrurile care nu merg pentru ca si consum foarte mult timp sa ma conving ca nu poate fi altfel. Insa stiu ca atunci cand actionezi pentru a-ti indeplini scopurile, important este sa iti respecti limitele.

  2. @Alina, de cele mai multe ori, cand nu merge si nu merge, lucrurile devin clare; numai ca ne e teama de schimbari. Iar apoi, cand vedem ce inseamna schimbarea, ne dam seama ca noi chiar avem tendinta sa fim noi insine, sa aducem langa noi oamenii, experientele si lucrurile care ne plac, numai ca a trebuit sa ne ratacim putin ca sa ne dam seama.

  3. E nevoie de multa intelepciune in a sti unde si cand sa te opresti pentru ca ceva nu e pentru tine si de unde sa-ti incepi perseverenta, cand nu ti-a iesit din prima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *