Scranteli femeiesti

Uneori, la multe aspecte, am impresia ca gandesc exact ca un barbat. Asta pana cand imi amintesc de cate o scranteala 100% femeiasca de care nu pot sa scap.

De exemplu, urasc sa merg prin magazine. Stiu ca pentru majoritatea fetelor e ca un pelerinaj la locurile sfinte – musai de facut o data pe luna, dar mie mi se pare oribil. Ma dor picioarele, nu mai vad bine, nu-mi place nimic, obosesc si ma plictisesc. Iar daca petrec prea mult timp in cabina de proba, devin claustrofoba. De cele mai multe ori stiu deja ce vreau si aplic tactica “hit and run” sau “am intrat, am cumparat, am iesit”.

In schimb – fetelor, voi sigur ma intelegeti – mi se intampla sa-mi creasca tensiunea cand vad intr-o vitrina ceva ce “imi trebuie urgent” 🙂 Acum vreo doi ani am vazut in Plaza o geanta care mi-a provocat tahicardie. Din pacate, avea un mic defect. Fiind ultima, ori o cumparam, ori plecam acasa cu mana goala, fara geanta minunata. Nu-mi convenea nici una dintre variante, asa ca le-am rugat pe fetele de la magazin sa sune si in celelalte mall-uri si sa verifice daca mai au geanta. Fericire: mai era una in Mall Vitan si inca una la Unirii. In 30 de minute eram la Unirii, cotrobaind printre rafturi dupa geanta mea. Cand am auzit “tocmai s-a dat”, am zis ca nu-i adevarat. N-am mai stat pe ganduri si am fugit in Vitan and there she was! Victorie!

Scranteala numarul doi este ca vanez ceasuri si pantofi pe Fashion Days. Sa va zic in cateva cuvinte cum functioneaza FD: au zilnic cateva campanii cu produse de designer la pret redus cu pana la 70%. Produsele pot fi cumparate intr-o perioada limitata de timp si sunt disponibile simultan in toate tarile in care este prezenta reteaua Fashion Days. Din cauza asta, toate alea care imi plac mie dispar repede.

Si-acum sa vedeti ce obicei scrantit mi-am format de cand caut ceasuri, rochii si pantofi pe site-ul lor. Ca sa stiu ce produse vor intra a doua zi in campanie, intru in fiecare dupa-amiaza pe pagina lor de Facebook, unde publica o avanpremiera – o selectie de fotografii ale produselor disponibile incepand cu dimineata urmatoare. Daca vad ceva care-mi place, imi pun ceasul sa sune la 07.55. Asta pentru ca vanzarea incepe de la ora 8 fix si, credeti-ma, lumea e plina de femei nebune, in stare sa dea sute de refresh-uri ca sa prinda o pereche de pantofi cu care mie mi-ar sta mai bine decat lor 😛

So you do the math: daca azi posteaza Fashion Days ceva teribil de frumos pe Facebook, maine puteti sa ma sunati la 07.55, ca-s treaza.

Si stiu ca nu sunt singura. Am o cunostinta care s-a batut pe o pereche de sandale ca in filmele americane cu Black Friday. Voi la ce “scranteli” ati recurs pentru perechea aia de pantofi sau altceva ce “va trebuia urgent”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *