Carpooling pe Facebook

In aprilie scriam despre un grup de facebook creat de tulceni pentru a face drumul Bucuresti-Tulcea si retur mai repede si mai ieftin, adica prin carpooling – un fel de autostop virtual. Pe vremea aia, grupul avea 800 de membri. Azi are 2200 🙂

Deja stiu foarte multa lume care a ajuns la Tulcea sau inapoi la Bucuresti prin metoda asta. Am mers si eu asa, o data la dus si o data la intors. E mai rapid si mai ieftin decat trenul, dar ramane mereu intrebarea legata de cat este de bun soferul.

Partea amuzanta e ca Tulcea e mica, iar cei de pe grup se cunosc in proportie de 90% unii pe altii, macar din auzite sau din vedere, asa ca nu ai sentimentul ca mergi cu straini. “Ah, tu esti sora lu’… fratele lu’… care a facut liceul la, in clasa cu…”.

Intre timp, am observat ca au aparut si alte grupuri de genul asta. Unul e destinat rutei Bucuresti – Vama Veche (sau Constanta) si mai exista inca unul, mai general, pentru destinatii din toata tara – carpooling.ro. Pe grupul pentru Vama sunt doar vreo 230 de membri, deci are potential. Poate mai creste la anul, ca acum e pe sfarsite sezonul.

Pe grupul pentru toata tara sunt 4150 de membri, numai ca, din cate am observat, aici sunt cam putini soferi si cam multe cereri ramase fara raspuns.

Oricum, ma bucur ca incepe sa functioneze si la noi o metoda care prin alte tari e foarte dezvoltata. Soferii isi scot o buna parte din banii de benzina, iar autostopistii ajung mai repede si mai ieftin la destinatie. Si mai eco! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *