Hoteldeals.ro – un an de călătorii şi inspiraţie

E ciudat cum funcţionăm noi, oamenii, sub influenţa inspiraţiei. Când ne apucă un moment din ăla, suntem gata să cucerim lumea. Ne zburdă fluturaşii în burtă, ne îndrăgostim de lume si ne hotărâm să o salvăm. Şi, mai ales, ne hotărâm să ne trăim viaţa la maximum. Şi ne ţine 5 minute. După care ne întoarcem la gălăgia din capul nostru, din care mai distingem doar ce ne oboseşte şi ne apasă.

Eu îmi mai câştig câteva momente de maximum călătorind. Mă entuziasmez privind case bavareze cu flori la fereastră, îmi propun să sar cu paraşuta când mă plimb pe plaja din Barcelona, pălăvrăgesc mult şi repede, mă rătăcesc şi intru în vorbă cu străinii. Şi înghesui toată energia mea în momentul ăla, fără să mă gândesc la altceva.

“If you’re twenty-two, physically fit, hungry to learn and be better, I urge you to travel—as far and as widely as possible. Sleep on floors if you have to”. Aşa zice un citat care circulă de ceva vreme pe net.

Şi e adevărat. Dar ai 22 de ani doar un an. Iar apoi îţi dai seama că ai dormit pe suficiente saltele şi ai mers suficient cu autostopul. Vrei să se ocupe altcineva de căutat, ales, planificat, verificat şi de detaliile alea care îţi consumă timp, iar tu doar să te sui în avion şi să te bucuri de momentul tău de inspiraţie cu toată energia de care dispui. În cazul ăsta, răscolitul după bilete, cazare, conexiuni de trenuri, obiective şi hărţi îţi subţiază entuziasmul şi îţi transformă prima etapă a plecării în task (bleah, ce cuvânt urât, nu-l mai scriu niciodată).

Facem pe agenţii de turism pentru că avem impresia că ieşim mai ieftin. Dar nu e mereu aşa, pentru că tot ce funcţionează pe modelul unei agenţii de turism are preţuri preferenţiale. Să vă dau un exemplu: în august, dacă nu m-aş fi dus în Germania, aş fi mers în Praga. Găsisem bilete de avion cu 99 de euro la Czech Airlines, iar cazarea într-o zonă cât de cât ok era în jur de 30-40 euro pe noapte de persoană. Acum, dacă intraţi pe Hoteldeals.ro, o să găsiţi o ofertă cu 5 nopţi la Praga de Revelion, drum cu autocarul, mic dejun si cina festivă, plus tururi cu ghid, la 275 euro. Repet: de Revelion.

Hoteldeals.ro tocmai a împlinit un an de vacanţe cu preţuri corecte, cu drum, cazare, masă şi distracţii incluse. În fiecare săptămână, pe site apar între 5 şi 10 oferte, de la city break-uri până la oferte de sezon, cum e excursia din Praga, care îmi face mie cu ochiul. Preţurile afişate au toate taxele incluse şi pot fi plătite în rate.

Ce e şi mai fain este că fac oferte personalizate. Dacă vrei ceva ce nu se află pe site, echipa lor de agenţi te sună în cel mult o oră după ce le laşi mesaj cu locul în care vrei să ajungi. Când te-apucă dorul de ducă, parcă e mai simplu să te uiţi pe ofertele pe care ţi le găseşte altcineva, iar tu doar să alegi.

E un experiment pe care merită să îl faci – aruncă-ţi aparatul foto şi trei haine într-o valiză şi fugi la aeroport, iar de acolo lasă-i pe alţii să se ocupe de tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *