Ce ai pune într-un cocktail creat de tine?

Sunt câteva locuri în care orice femeie mânată de curiozitatea proverbiala ar trage cu ochiul, chiar dacă ştie că n-are voie. Cum ar fi să vezi ce face popa în altar? 🙂 Sau cum se pregătesc modelele în culisele unei prezentări de modă? Sau cum învârte şi amestecă barmanul iscusit cocktailul ăla de îi iese atât de bun?

Ei bine, dacă la partea cu altarul m-am cam resemnat, pe următoarele doua le-am bifat. În 2008 am fost pentru prima dată la un mic workshop în care am învăţat lucruri teoretice despre cocktailuri – ce băuturi se combină bine între ele, cum se pregătesc paharele, temperaturile, cum obţii anumite gusturi etc. Dar exerciţiul a rămas temă pentru acasă, iar eu, ca să nu risc, mi-am tratat de atunci prietenii doar cu băuturi simple – ba un mojito, ba un Godfather, ba o vişinată, ba o apă chioară.

Dar săptămâna trecută am mai trecut o piatră de hotar, pentru că am inventat un cocktail. Desigur, am fost sub atenta supraveghere a barmanilor din Interbelic, celebri deja în lumea petrecăreţilor din Bucureşti. Baza a fost lichiorul Chambord, o băutură franţuzească dulce, din zmeură neagră. Am adăugat şi 20 ml de Amaretto, pentru că îmi place mult, iar Costin, barmanul care m-a ajutat, m-a felicitat pentru alegere şi a plusat cu un soi de bitter care să dea un gust puţin învechit-afumat. Apoi am mai adăugat nişte ingrediente care au adăugat consistenţă cocktailului şi i-au scos în evidenţă aroma puternică.

Partea mai dificilă a fost naming-ul. Aşa că am sorbit puţin din paharul rece, am închis ochii şi am plecat încotro m-a dus gândul. Aşa am ajuns la numele The Princess, imprumutat de la cel mai recent album Parov Stelar, coloana sonoră a verii mele. Aşadar, pot să zic că e primul cocktail care are şi o coloană sonoră. Sau invers 🙂 Oricum, l-am adăugat în Chambord Chic Cahier – meniul special de cocktailuri Chambord din Interbelic, la care au mai contribuit si Corina, Anne, Andra, Miruna, Ligia şi alte domnişoare creative. Paginile meniului sunt personalizate tot de noi, ca nişte colaje de lucruri pe care le asociem cu cocktailurile noastre, alături de ingrediente şi preţ.

The Princess vă aşteaptă în meniul special din Interbelic, iar dacă vă place şi îl comandaţi suficient de des, are şansa să intre în meniul permanent 🙂 Motiv perfect de a organiza o seară de cocktailuri cu cititorii.

Partea cea mai tare, fetelor, este că puteţi să vă creaţi şi voi propriile cocktailuri şi să le faceţi loc în meniul barului. Trebuie doar să mergeţi în Interbelic în orice zi de joi, de la 18.00 până la 20.00, iar barmanii, băuturile şi paharele vor fi la dispoziţia voastră. Vouă ce combinaţie de gusturi vă place într-un cocktail? Ce ingrediente conţine cocktailul perfect?

               

      

2 thoughts to “Ce ai pune într-un cocktail creat de tine?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *