Idei de Revelion în Sibiu

Vorbeam cu cineva zilele trecute despre Revelion şi cum singurele cu adevărat reuşite au fost alea în care n-am avut aşteptări exagerate. Cu cât e grupul mai mare, cu atât deciziile legate de cazare, transport, bilete vor fi luate mai târziu şi veţi ieşi mai scump. Cu cât locul e mai renumit, cu atât ai să te enervezi mai tare căutând rochia perfectă şi – tragedie – pantofii care să se potrivească. Oricât ţi-ai dori tu să iasă perfect, în toiul petrecerii, sigur se găseşte cineva să pună o manea. Aşa, de atmosferă.

Cheia succesului, descoperită de mine cam târziu, e să te relaxezi, să nu uiţi că eşti în vacanţă şi că noaptea dintre ani nu trebuie să fie cea mai tare din viaţa ta, deci nu te strădui prea mult.

Pornind de la ideea asta, am răspuns lepşei de la Doru, care mi-a cerut idei pentru una dintre zonele în care Continental Hotels organizează petreceri de Revelion. Am ales Sibiul, pentru că e acolo am petrecut anul trecut şi sunt o grămadă de lucruri de făcut, în pauzele dintre grătare, hore şi artificii. Şi am venit cu zece idei testate, nu doar una.

Ce poţi să faci în Sibiu de Revelion?

– să te plimbi pe străduţele pustii şi îngheţate, cu un aparat foto bun.
– să mănânci migdale caramelizate din Piaţa Mare – recomand Căsuţa cu Migdale.
– să stai la concertul de Revelion din Piaţa Mare – anul trecut am fost la repetiţiile pentru concert şi îmi amintesc că erau trupe tinere de rock şi alte asemenea.
– să stai cu prietenii la un vin fiert în celebra Cramă a lui Nea’ Titi, veche de mai bine de 20 de ani  – eu am fost doar de două ori, în liceu, dar n-am uitat atmosfera boemă şi poveştile auzite acolo. E un adevărat muzeu de istorie orală.
– să mergi până la Păltiniş şi să faci Revelionul pe pârtie – trebuie să ai maşină şi să te rogi să nu fie blocate drumurile. Peisajele şi liniştea de acolo merită deplasarea.
– să te plimbi cu poneiul  –  poneiuţa Steluţa suportă cel mult 55 kg, deci nu exagera cu cozonacul.
–  să mergi la un concert la Catedrală – Catedrala din Sibiu organizează din când în când concerte camerale sau de orgă. Eu am nimerit acum câţiva ani la un concert de orgă, mai mult din întâmplare, dar merită să te interesezi dinainte de program. Sunt vreo 3 biserici mari în centru şi sigur pregătesc un program artistic de sărbători.
– să mănânci cârnaţi tradiţionali sau ciorbă de burtă cu roşii la Hermania.
– să mergi în Mărginimea Sibiului şi să te alipeşti unui grup de copii colindători. Dacă ai voce, poate te iau şi pe tine din poartă în poartă, prin tot satul. Poţi să porţi chiar tu costumul de urs, depinde cât de departe eşti dispus să mergi pentru cozonac de casă şi nuci din alea bune.
– să îţi stabileşti “rezoluţiile” de an nou pe … Podul Minciunilor 🙂

Cine a mai făcut Revelionul în Sibiu? Mai aveţi alte sugestii?

One thought to “Idei de Revelion în Sibiu”

  1. Si e musai sa petreci 2 zile nu una!:p
    Cand am fost eu la Sibiu de Revelion (acum 4 ani) se organizase, intr-o hala, un loc cu muzica “galagioasa” si o partie de snowboard. Multi tineri…si toata atmosfera era foarte de film. 🙂

    Sugestia e sa descoaseti localnicii pentru ca sigur sunt si eveniment dragalase “underground” care sa intregeasca experienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *