Invisible Twin – dans contemporan pe muzică electronică

Dacă eşti pentru prima dată la un spectacol de dans contemporan, o să ţi se pară ciudat la început. Apoi ai să te temi că nu înţelegi. Şi muzica aia electronică o să-ţi pară grea. Şi ai să crezi că ori tu nu ai nimerit în locul potrivit, ori spectacolul nu te-a nimerit pe tine.

Apoi ai să observi cât de uşor se mişcă Sandra pe scenă. Şi cât de bine se potriveşte fiecare muşchi din corpul ei cu ritmul piesei. Şi ai să o observi trecând dintr-un personaj în altul, până când ia rolul ambelor personaje, în acelaşi timp. Ai să-i urmăreşti energia şi jocul cu spaţiul, care depăşeşte limitele scenei. Şi ai să observi cât de bine se potriveşte fereastra mare din spatele scenei cu dansul ei.

Până la final, ai să înţelegi şi ai să vrei mai mult. Şi ai să ştii din subconştient că ţi-a plăcut, chiar dacă nu-ţi poţi explica exact când şi ce s-a schimbat în mintea ta în timp ce stăteai pe scaun.

Sandra Mahvima e o dansatoare şi coregrafă tânără, care se zbate pe scenă cel puţin la fel de mult cât se zbate să aibă ocazia să danseze. După o lungă aşteptare, conducerea Teatrului de Comedie i-a dat o seară în care să dea tot ce are mai bun. Aşadar, o poţi vedea la Sala Nouă a Teatrului de Comedie. Dansează duminică, 16 decembrie, de la ora 20.00. Biletele se găsesc la teatru. Le poţi lua chiar înainte de spectacol, dar trebuie să le rezervi întâi printr-un mail la xsi0danceproject@gmail.com. Mergi şi aplaudă!

La un an după lansarea scurtmetrajului Collective Identity, coregrafa
și dansatoarea Sandra Mavhima propune un spectacol inedit
recomandat devoratorilor de dans, cu toleranță maximă la muzica electronică.
Invisible Twin este o reflexie a corpului bombardat de reguli și de sentimente
contradictorii sau un autoportret al artistei.

Sandra Mavhima este autoarea scurtmetrajului Collective Identity, curator
al Cartierului de Dans și al Revistei ADN. Printre alte proiecte de dans se numără
Anamnesis – un experiment de exteriorizare a memoriei printr-un proces fizic
şi Dor – un spectacol inspirat din mitologia românească. Sandra a coregrafiat și
piesele de teatru Nu-i nimic și Furtuna, în regiile lui Radu Beligan și respectiv
Cătălina Buzoianu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *