Motive de nemaiiubire

Mă amuză foarte tare motivele bărbaţilor de a iubi sau a nu mai iubi o femeie. Dacă noi îi studiem ca ansamblu de calităţi, lor li se aprind câlcâiele pentru că avem părul frumos sau pentru că ştergem frunzele plantelor din ghiveci de praf sau pentru că ştim să facem sarmale.

La fel e şi cu motivele de neiubire. E interesant să descoperi ce fixuri are un bărbat şi pentru ce te ameninţă cu dezîndrăgostirea. Majoritatea, evident, motive ridicole. Unde mai pui că adesea sunt provocări şi pretexte de zăzanie – ah, nu mă mai iubeşti dacă mă tund? Ia să-mi fac o programare la coafor.

Cel mai amuzant e când totul e zen, vă beţi cafeluţa şi îţi trânteşte una  pe nepregătite, din categoria: “auzi, eu nu pot să ies cu o femeie care bea cafea decofeinizată”. Şi ce serioşi devin! Zici că e de viaţă şi de moarte. Şi e riscant să faci mişto de ei pentru asta, pentru că lor nu li se pare nimic de râs.

Până acum, am fost ameninţată cu nemaiiubirea pentru:

– n-am să te mai iubesc la fel de mult dacă te ingraşi (notez asta de două ori)
– n-am să te mai iubesc dacă îţi faci un tatuaj (nu mi-am dorit niciodată să-mi fac unul, dar e bine de ştiut că bărbaţilor care îmi plac mie nu le plac tatuajele)
– dragostea mea scade proporţional cu timpul petrecut de tine în faţa talk show-urilor politice (la asta pur şi simplu am râs)
– n-am să te mai iubesc dacă te tunzi scurt, băieţeşte (da, ştiu. Gândire de epoca de piatră. Cu toate astea, am cunoscut un singur tip căruia îi plac în mod deosebit fetele tunse scurt)

Am mai auzit de la alte prietene şi motivele de mai jos

– n-am să te mai iubesc dacă nu-mi iei apărarea când suntem în public, chiar dacă nu eşti de acord cu părerea mea
– mă dezamăgeşti dacă nu începi şi tu să te îmbraci mai elegant
– n-am să te mai iubesc dacă nu-ţi doreşti copii

Ce ziceţi? Sunt motive reale sau pretexte?

Voi aţi făcut sau aţi primit vreodată ameninţări cu neimaiiubirea? Chiar sunt curioasă, pentru că eu nu-mi amintesc să fi făcut vreodată aşa ceva, cu atât mai puţin pentru că s-a tuns nu ştiu cum sau nu îi place îngheţata de vanilie 🙂 Sau cel puţin aşa îmi place să cred.

 

10 thoughts to “Motive de nemaiiubire”

  1. @Ioana, say what? Adica “n-am sa te mai iubesc daca nu te uratesti si tu un pic, ca sa ma concentrez mai bine si sa-mi dau seama daca esti buna si la suflet”?

 1. Ăăăăăă…. câți ani au bărbații ăștia care au furnizat asemenea motive… puerile? 🙂

  Sau… ce bine ar fi să poți să nu mai iubești doar din cauza unui tuns, sau a unei cafele decofeinizate… 😛

 2. Hiperbolă, parabolă, dă-le încolo de grafice, că am văzut ghilimelele, n-am luat-o adliteram, ci tot ca “ceva de genul” 😀

  De vârsta ta, zici… Păi eu cred că se știe, femeile și bărbații de aceeași vârstă, nu prea sunt pe același nivel de maturitate, ca să zic așa. Femeile au câteva niveluri în plus 😉 Cel puțin o perioadă…

  Dar voi… ce motive de nemaiiubire aveți? 😉

 3. ha ha, ridic mana pentru situatia cu tunsul, been there, done that. noroc ca pleata-mi creste repede si reindragostirea s-a produs relativ rapid dupa nemaiiubirea de dupa tunsul efectiv. nemaiiubire a fost cand imi rodeam unghiile- din ticuri si frustrare, nu din principiul de a-mi enerva iubitul in mod intentionat. hmm, si daca scanez bine trecutul, si ingrasarea bifeaza un punct. “doar atat” :))

 4. Este oarecum amuzant sa citesc despre motivele astea si cat de serioase ar putea fi ele. Sunt de parere ca daca ajungi sa iubesti o persoana, o sa ajungi sa te adaptezi la orice chestie d-asta (minora sau majora).

  Este totusi normal sa ne fie frica de necunoscut (oare cum i-ar sta cu parul scurt, oare o sa-mi placa si daca se ingrasa, oare cum voi reactiona daca se apuca de fumat si va trebui sa astept o vreme pana s-o pot saruta, etc). In schimb nu este atat de normal sa ne pese de parerile altora foarte mult (punand egoul nostru inainte de toate) si sa depindem de parerile lor (ce o sa zica lumea – si aici e “the tricky part” – despre mine daca umblu cu o astfel de persoana).

  Parerile sunt impartite… Reactiile difera… Daca iubesti o persoana, te vei adapta la schimbarile prin care trece. Zicea si Marilyn Monroe: “If you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *