Bookmarks pentru bilete ieftine

Peru la 300 de euro? New York la 330 euro? Zanzibar la 335 euro? Parcă sună prea ieftin, nu? Parcă ţi-e teamă să nu te plimbe cu avionul din hârtie şi să strige cineva Allah Akbar în mijlocul cursei.

Până să citesc articolul de pe tedoo.ro, habar n-aveam că sunt oameni care îşi câştigă existenţa din vânătoarea biletelor de avion ieftine. De atunci, însă, am descoperit că sunt chiar mulţi 🙂 Unii şi-au făcut site-uri exact pe profilul ăsta şi anunţă cele mai bune oferte ale companiilor aeriene.

De obicei, eu am mai întâi ideea de a pleca undeva anume şi abia apoi caut bilete. Însă când mai găsesc oferte foarte bune, ajung la concluzia că ar fi păcat să nu profit de ele. De când intru pe site-urile cu bilete de avion ieftine, parcă ordinea s-a schimbat şi destinaţia nu mai vine prima. Din moment ce toate sunt foarte ieftine, ai nevoie de puţină spontaneitate şi de nişte zile de concediu pentru a te hotărî de azi pe mâine că pleci pe alt continent.

Dacă nu v-aţi luat încă tot concediul pe anul ăsta şi aveţi nişte bani pe card, iată câteva dintre sursele pe care le răsfoiesc eu pentru oferte la biletele de avion. Majoritatea sunt cu plecare din alte oraşe europene – Madrid, Varşovia, Paris, Londra etc. Însă ieşi ieftin cu tot cu drumul de la Bucureşti până acolo.

Holiday Pirates – site care publică oferte nu doar de bilete de avion, ci şi reduceri la cazare sau alte deal-uri ale companiilor aeriene şi hotelierilor. Am văzut la ei Paris-Las Vegas şi retur cu 467 euro.

Vola.ro – au o secţiune de oferte şi îţi poţi seta alerte pentru destinaţiile preferate. Dacă te-ai hotărât să mergi la Bruxelles anul ăsta şi nu ai o dată fixă, poţi aştepta până primeşti o ofertă foarte bună. Ce nu-mi place mie este că primesc alerte de la ei şi dacă nu au găsit bilete sub limita pusă de mine.

Drungli.com – e un motor de căutare pentru călători spontani, căruia îi spui când vrei să pleci, de unde, iar el îţi dă toate destinaţiile ieftine. Take me anywhere!

Miramont – e o asociaţie din România care organizează periodic excursii foarte ieftine, atât în Europa cât şi în afara continentului. Am nişte prieteni care au plecat cu ei în nişte city break-uri şi au fost foarte mulţumiţi.

 

Update 23.02.2014

 

Roxy Travel Family – o agenție de turism cu prețuri foarte mici și recomandări foarte bune.

Guia Low Cost – un site spaniol cu cel puțin 2-3 oferte interesante pe săptămână.

Jump to Travel – site românesc cu oferte din București. Am văzut la ei bilete pentru Cancun sau New York sub 400 euro. (nu mai pun oferte)

Locomotor.ro – o gașcă de oameni tineri care călătoresc foarte low cost atât în Europa, cât și în afara continentului.

 

Update 14.03.2016

Jump to Travel, de mai sus, nu mai publică oferte.

Mai intră pe listă:

Cebu Pacific – cu care mi-am luat bilete Dubai-Manila și retur la 150 euro. Au periodic oferte foarte bune cu plecare din Dubai, Doha, Riyadh, Kuweit. Din Dubai e cea mai bună combinație momentan, pentru că avem legături ieftine cu zborurile Tarom și Wizzair.

Triphunter.ro  – au city break-uri și sejururi la prețuri foarte bune, cu avion + cazare. Trebuie să plătești un comision de consultanță între 50 și 80 euro pentru vacanța cumpărată prin ei, dar se plătește o singură dată, indiferent câte persoane cuprinde grupul. Deci dacă mai iei 4 prieteni cu tine în city break, fiecare dintre voi plătește câte 10 euro.

Bonus – un flight hacker român căruia îi poți da follow pentru oferte excelente.

Mai aveţi şi alte recomandari?

 

6 thoughts to “Bookmarks pentru bilete ieftine”

  1. Eu le urmaresc pe toate cele de mai sus 🙂 Plus Calatorii Clandestini (blog si Facebook), sunt un grup de tineri innebuniti de calatorit, au mers in multe excursii si mereu gasesc super oferte si combinatii, de asta s-au gandit sa impartaseasca si cu ceilalti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *