Aplicaţii pentru plimbăreţi

autoroCând te apucă dorul de ducă, ai mintea în zece părţi – să nu uiţi să împachetezi încărcătorul, să nu uiţi să printezi biletele de avion, să verifici ce benzinării ai în drum, să-i laşi mâţei ceva în castron etc. E bine să fii organizat, însă e posibil să nu-ţi iasă întotdeauna. Şi nu vrei să-ţi strici toată vacanţa pentru că ai luat bilete greşite sau ai rămas în pana … şoferului începător.

Vreau să vă recomand două aplicaţii pentru călătorii care vă mai iau de pe cap o parte din griji.

Prima este TripIt, o aplicaţie care te ajută să îţi organizezi planurile de călătorie şi să le sincronizezi cu ale persoanelor care te însoţesc. Poţi introduce itinerariul, hărţi, rezervări şi poţi vedea pe unde se mai plimbă prietenii din reţeaua ta. Îmi place că te anunţă în cazul în care vreun prieten din lista ta de contacte e prin oraşul tău, în vizită. Dacă le trimiţi confirmările, rezervările şi biletele, ei se ocupă de itinerariu şi ţi-l trimit, iar apoi au acces la el toate persoanele care vin cu tine. Aplicaţia are şi o variantă Pro, care te anunţă dacă poţi să-ţi ceri banii înapoi pe un zbor anulat, îţi găseşte alte variante de transport etc.

Foarte utilă este şi aplicaţia Auto.ro, care centralizează o mulţime de informaţii utile pentru şoferi şi nu numai. Poţi verifica unde sunt cele mai apropiate benzinării, service-uri, spălătorii etc, dar poţi să afli şi unde e cel mai apropiat bancomat. Le vezi pe toate pe hartă şi îţi afişează şi distanţa pe care o ai de parcurs. În plus, te anunşă când îţi expiră RCA-ul sau când e cazul să îţi faci ITP. Când am să mă mobilizez şi eu să-mi iau carnetul, am să încep să folosesc aplicaţia şi în scopul ei principal, acela de a căuta anunţuri auto şi de a crea alerte personalizate în funcţie de maşina pe care vrei să ţi-o cumperi. Aplicaţia e gratuită şi are peste 145.000 de descărcări.

Pe voi ce aplicaţii vă mai ajută când călătoriţi? Ştiţi vreuna care face liste de obiecte de împachetat? 🙂

2 thoughts to “Aplicaţii pentru plimbăreţi”

  1. Şi eu folosesc TripIt, dar îmi pare rău că nu prea a prins la români.

    Dacă tot nu ai maşină, îţi recomand aplicaţia Transport Urban pentru transportul în comun din Bucureşti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanţa, Ploieşti, Iaşi, Tmişoara. Pentru trenuri recomand DB Navigator (http://www.bahn.com/i/view/overseas/en/prices/individual_planning/railnavigator_overseas.shtml), aplicaţie cu care poţi căuta trenurile din toată Europa ( şi România)

    Cât despre aplicaţii pentru împachetat, mi-am descărcat Mammut Packing List, e mai mult pentru munţomani – http://www.mammut.ch/packinglist 🙂

    1. @Iulian, da, bun Transport Urban. Mai ales pentru mine, care mi-am lasat simtul orientarii la Tulcea 🙂 M-a scos din multe incurcaturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *