Cum înveţi să fotografiezi nuduri

Sună bine titlul, nu?

Păi, în primul rând, începi prin a studia ce fac alţii. Iar weekendul trecut, cine a intrat în Cafeneaua F64, a putut vizita în amănunt o serie de fotografii nud făcute de Cristian Niculae şi Dan Nichiţiu, de la Glamography. Despre talentul lui Cristi şi al lui Dan nu vă mai spun nimic. Fotografiile lor sunt peste tot, de la albumele din Vault până la pictorialele din Cockaigne.

Vă spun doar despre ei – în anii de când ne ştim am observat că, pe lângă pasinea cu care îşi fac treaba, sunt şi foarte hotărâţi când vor ceva, iar perseverenţa îi ajută să evolueze frumos. Iar astea, domnilor, sunt calităţi care le fac pe fete să vrea să fie fotografiate, chiar şi nud 🙂 Iată cum a fost:

Ei bine, după analiza preliminară, te apuci efectiv de treabă. Iar dacă eşti începător, ai şansa să furi meserie de la Dan Beşliu, lector la Academia Canon. Dan a început ca fotojurnalist, iar apoi a deschis Şcoala de Fotografie. Acum, cu ajutorul Canon, a pornit o serie de cursuri într-un singur modul, de o zi, unde predă un fel de iniţiere în fotografie – tehnică, genuri, setări etc.

Academia Canon e pentru cei ca mine, care abia au învăţat ce e ăla balans de alb şi cum se schimbă expunerea, dar vor să îşi folosească aparatul la cât mai mult din potenţial. Cursurile se ţin o dată la două săptămâni, sâmbăta, iar fiecare ediţie durează o zi întreagă – de la 10.00 până la 17 (sau până îţi lămureşte Dan toate întrebările). Vestea bună este că, dacă ţi-ai cumpărat în ultimul an un aparat sau un accesoriu DSLR Canon, plăteşti doar 50 de lei pentru acest curs.

Iar după toate astea rămâne partea cea mai simplă – să găseşti nişte femei expresive şi dezinhibate, care să-ţi pozeze goale 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *