Doua filme spaniole premiate

Camino (2008) – E un film bun, dar trist. Genul care te socheaza. E facut dupa o poveste adevarata, a unei fetite crescuta intr-o familie foarte religioasa, din organizatia catolica Opus Dei. La 14 ani, Camino face cancer, iar tot ce abia apuca sa cunoasca despre lume e pus pe pauza. Cu o mama obsedata de control si de rugaciuni, care le-a ordonat viata tuturor celor din familie dupa propriile credinte, ea se straduieste din rasputeri sa isi traiasca ultimele clipe inchinand durerea lui Iisus. La fel ca in povestea reala, mama si sora fetei o incurajeaza sa sufere si sa se bucure ca moare. Acum, Alexia (numele real al personajului) este in proces de canonizare.

Tesis (1996) – Un film fantastic de bun, de Alejandro Amenabar, care a regizat si The Others. E un thriller puternic, cu scene de violenta sugerata, la care ai sa-ti acoperi totusi ochii. Angela, o studenta care isi face teza pe tema violentei audio-vizuale, descopera o caseta video in care o alta studenta era torturata si ucisa. Era vorba de un film snuff – filmari reale ale torturilor si crimelor. Incercand sa afle cine e in spatele casetelor gasite, devine ea insasi o tinta. E perfect pentru un maraton de thrillere-horror, dar nerecomandat cardiacilor si celor care sunt singuri acasa.

Ambele filme isi merita premiile castigate si intra si in lista mea.

 

One thought to “Doua filme spaniole premiate”

  1. Primul nu l-am vazut.Tesis,da.E un thriller excelent,poate cel mai bun vazut de mine.Dupa ce am vazut Tesis am inceput sa caut alte filme spaniole si am descoperit unele care chiar merita vazute:El Cuerpo,La Cara Oculta(asta e columbian parca,nu-s sigur).Pacat ca nu sunt asa mediatizate ca si cele americane.Daca Tesis ar fi fost american,ar fi fost un film de referinta pt publicul larg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *