Campanii de promovare in context

La IceeFest s-a vorbit mult despre publicitate in context, despre cum momentul potrivit conteaza mai mult decat bugetul potrivit. Si sunt suficiente branduri care s-au folosit de buzz-ul din jurul unui eveniment pentru a promova ceva in acelasi context, deturnand atentia publica.

Cred ca am auzit de la vreo trei speakeri exemplul Oreo de la Superbowl: n-au avut milioane de dat pe un spot de 30 de secunde, insa au fost pe faza. In timpul penei de curent, cand publicul se mutase fortat de la TV pe retele sociale, ei au publicat asta:

oreo

 

Un moment de inspiratie le-a adus atentia si simpatia pe care alte branduri au platit-o cu bani grei si luni de munca.

Ieri am descoperit un nou exemplu, legat de cazul lui Edward Snowden, cel care a demascat programul PRISM, prin care guvernul american monitorizeaza cea mai mare parte a continutului online (Google, Microsoft, Yahoo, Facebook, Dropbox etc).

Trecand peste gravitatea subiectului, un designer de prezentari a venit cu o idee de promovare care profita din plin de publicitatea de care beneficiaza PRISM. Pentru ca designul prezentarilor despre PRISM ajunse in presa nu prea are simt artistic, s-a oferit sa le refaca slide-urile.

Ideea lui porneste cu gluma “Dear NSA, you can do whatever with my data. But not with my eyes. Those slides are hideous” si deja a devenit virala.

Mai stiti si alte exemple de branduri sau persoane care au profitat de un context mediatizat pentru a se promova low cost sau no cost?

One thought to “Campanii de promovare in context”

  1. Este greu de crezut ca Google si ceilalti chiar nu au stiut nimic despre Prism. Revenind la intrebarea ta, cred ca de multe ori ignoram puterea portalurilor web gigantice; este ca si cand am avea la dispozitie un context mediatizat in permanenta ;). Un exemplu din industria asigurarilor: filmuletul de mai jos a atras peste 200.000 de vizualizari:

    http://www.youtube.com/watch?v=x9Xo8AD6jis

    Este un joculet creat de o companie de asigurari care iti da banii pe masina inapoi in cazul unui accident.

    Probabil ca cea mai buna solutie pentru a beneficia de un context mediatizat este sa creezi Google Alerts pentru cuvintele cheie specifice industriei tale. Apoi, nu ramane decat sa astepti sa se umple inbox-ul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *