Hai să licităm pentru ONG-urile care fac valuri la Swimathon!

aliaSâmbătă, la bazinul olimpic Lia Manoliu are loc Swimathon – o acţiune caritabilă neconvenţională, în masă, a ONG-urilor din România. Fiecare organizaţie participantă vine cu o echipă de înotători, iar publicul licitează pentru lungimile de bazin pe care ei reuşesc să le parcurgă sau donează o sumă fixă.

Eu am aflat despre Swimathon anul trecut, de la oamenii faini din ARC România şi Fundaţiile Comunitare Iaşi şi Cluj, cei care se află în spatele evenimentului. Am fost la Iaşi şi la Cluj şi am rămas impresionată – s-au înscris să înoate nu numai voluntari din ONG-uri, ci şi oameni din companii, echipe de înotători profesionişti sau pur şi simplu susţinători ai cauzelor pentru care se strâng bani. Acolo, evenimentele au durat aproape toată ziua şi a fost o atmosferă de meci de fotbal între echipe prietene :), pe care îmi doresc să o văd şi weekendul acesta, la Bucureşti.

Cel mai tare m-a impresionat cazul Aliei Pop, din Cluj. Alia e o fetiţă de 5 ani, pentru care s-a înotat acum doi ani, când era bolnavă de cancer şi avea nevoie de o sumă mare pentru operaţie. Pentru că a fost strânsă suma şi s-a operat, Alia s-a vindecat, iar anul trecut a înotat şi ea, alături de tatăl ei, pentru alţi copii bolnavi.

Anul acesta, printre organizaţiile care şi-au trimis echipe de înotători se numără MaiMultVerde şi Fundaţia PACT.

Pentru MaiMultVerde înoată Echipa Verde, formată din Vladimir Drăghia (actor, regizor, susţinător MaiMultVerde), căpitanul echipei de înotători, Ştefan Lungu (membru în board-ul MaiMultVerde), Sergiu Machidon (antreprenor şi susţinător MaiMultVerde), Alexandru Dina (voluntar).

Pentru Fundaţia PACT vor face valuri Mircea Criveanu (Managing Partner Orașul meu), Attila Okanyi (COO Allegro Group Romania), TunaruToma și Denis Todirică (fondator Glazeon).

Swimathon nu e o competiţie. Puteţi dona pentru organizaţia pe care o preferaţi, cauza pe care o vreţi sau înotătorul care vi se pare mai simpatic. Şi puteţi susţine mai mult de o cauză. E chiar recomandat – face bine la suflet şi la minte 🙂

Dacă nu puteţi ajunge, mai există şi alte metode de a susţine înotătorii. Găsiţi întreaga listă de participanţi aici. Haideţi să facem valuri sâmbătă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *