Cum să pleci în vacanţă cu banii de pizza

vacanteinrateDacă nu e prima dată când intraţi pe acest blog, înseamnă că ştiţi deja ce aş alege între o rochie nouă şi un bilet de avion. Şi că îi încurajez pe cei din jur să vadă cât mai multe locuri şi să cunoască lumea. Deja, prietenii mă salută cu “Pe unde te mai duci?”, alături de un regret de genul eu n-am timp sau eu n-am bani.

Ei bine, de regretul ăsta vreau să mă leg şi să vă demonstrez că se poate. Timpul şi-l organizează fiecare. Avem zile de concediu, weekenduri, sărbători legale pe are le putem folosi măcar o dată la câteva luni. Iar dacă nu ai cel puţin un weekend liber în 2-3 luni, atunci e cazul să faci nişte schimbări serioase în viaţa ta.

Din fericire, este din ce în ce mai ieftin să călătorim şi au apărut servicii pentru orice tip de călătorii vă puteţi imagina. O variantă interesantă este cea folosită de vacanteinrate.ro, care exact asta oferă – vacanţe ieftine în străinătate, dar şi în ţară, unele cu transport inclus, altele fără, care pot fi plătite în mai multe rate. Şi vă spun “pe surse” că organizează şi excursii la cerere. Deci dacă nu găsiţi pe site ce vă place, le puteţi cere o ofertă de rate pentru destinaţia pe care o vreţi.

Am ajuns împreună la concluzia că 28 de euro nu ne duc prea departe. Însă pe vacanteinrate.ro găsiţi un city break la Istanbul cu rate egale de 100 de lei (26 euro). Sunt bani pe care îi dai într-o lună doar dacă îţi comanzi pizza acasă de 2-3 ori.

Un alt exemplu e un sejur de 4 nopţi în Cipru, pentru care se plăteşte un avans de 80 de euro, iar apoi încă 3 rate de câte 35 de euro. În total, 185 de euro, transport cu avionul inclus.

Pe site-ul lor vă puteţi alege vacanţele pe mai multe praguri, în funcţie de buget, ca să fie căutarea mai uşoară.

Pe mine mă tentează cel mai mult o excursie la Paris cu cazare la hotel şi transport cu avionul, la 267 euro sau cea de 6 nopţi la Dubrovnic, la 255 euro.

Voi cât aţi putea pune deoparte timp de 3-4 luni ca să mergeţi în vacanţă şi să nu o simţiţi prea tare în buzunar? Şi ce scuză mai aveţi ca să staţi acasă vara asta? 🙂

2 thoughts to “Cum să pleci în vacanţă cu banii de pizza”

  1. Site-ul este ok mai ales și chestia cu plata în rate. Într-adevăr cu 35 de euro poți să te duci oriunde, dar eu mă gândesc la următorul lucru.

    Plec cu soția, din start costurile se dublează și ajung să achit avans 160 de euro și apoi 3 rate a câte 70 de euro. Dacă mă uit atent la zilele când trebuie să achit pe 1.08, apoi pe 30.08 și în final pe 12.09 prind decât 2 salarii aici al meu și al soției.

    Ce încerc să zic este că vacanteinrate.ro este accesibil celor ce merg singuri. Eu am găsit cu 200 de euro (fără nici o agenție, fără intermediari etc) bilete de avion dus-întors Craiova – Milano – Barcelona cu 4 nopți la un hostel cu piscină, sală de jocuri, sală de forță, saună, jacuzzi și mic dejun inclus pentru două persoane. Deci mi se pare mai ok să plătesc 200 de euro decât să achit 370 de euro nu crezi?

  2. Așa e, cred și eu cu tărie că, dacă chiar îți dorești, poți să călătorești cu bani puțini… eu o fac de ceva ani și am văzut câteva locuri, puține pe lângă câte mi-aș fi dorit, dar multe oricum… de multe ori satisfacția e cu atât mai mare cu cât reușești o astfel de vacanță, cu bani chibzuiți la sânge. Nu există nu se poate, nu într-o perioadă când sunt prea multe opțiuni la îndemână…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *