Trei recomandări – muzică, plăcinte şi plimbări

20130914_191412Se întâmplă o mulţime de lucruri frumoase în jur şi merită să le încercăm când reuşim să ne ridicăm din faţa monitoarelor.

Unul dintre ele este festivalul Soundczech, festivalul de muzică cehă contemporană, care durează până pe 12 octombrie.

La invitaţia Staropramen, care susţine evenimentul, am fost la concertul artistei cehe Iva Bittová. Despre ea, organizatorii spun că este „singura cantareata ceha care poate umple atat cluburile underground cat si Carnegie Hall din New York“.

Ce nu ştiam eu înainte de concert este cât de surprinzător este spectacolul artistei, pentru că este un spectacol întreg, cu voce, vioară, puţin joc de scenă şi lumini. Muzica ei este inspirată din natură, iar sunetele pe care le atinge vocea ei se leagă mai degrabă în cântece telurice, decât în muzică de tip convenţional. Este cu adevărat un experiment şi o experienţă, pentru care recomand mintea deschisă şi pregătită de nou.

 

A doua recomandare este Cabana Ciucaş, unde am ajuns toamna asta pentru prima dată. Nu aveam aşteptări prea mari, după experienţa altor cabane de vârf de munte (Babele şi Curmătura). Chiar mă gândeam înainte de a pleca dacă nu cumva ar fi bine să-mi iau un cearşaf de mătase şi ceva de mâncare în bagaj, în cazul în care nu-mi place ce găsesc acolo. Dar nu a fost nevoie. După un traseu care se face relativ lejer de la Cheia – cam 3 ore – se ajunge la Cabana Ciucaş, unde e loc de leneveală, căldurică şi mâncărică. E spaţioasă, curată, preţurile sunt ok (am dat 200 lei pe un apartament cu 2 camere), mâncarea e decentă şi priveliştea e priceless. Recomand traseul pentru un weekend chill, dacă vreţi munte cu urcat, dar nu prea mult 🙂 Au si site.

Şi a mai apărut ceva bun în Bucureşti – La Plăcinte. Este restaurantul unui lanţ foarte faimos din Moldova, unde totul e despre plăcinte. La tigaie, domneşti, învârtite, de toate. Abia au deschis restaurantul din Piaţa Romană (pe bd Dacia, vizavi de Hotel Duke) şi e deja foarte aglomerat, iar ultima dată, comanda a durat mai bine de o oră. La boxe se aude Pavel Stratan, decorul e tradiţional moldovenesc, iar chlneriţele sunt de la Chişinău. My personal top 3 – plăcinta cu brânză şi verdeaţă, plăcinta cu varză şi cea cu cartofi şi ciuperci. Toate merg foarte bine cu compotul la carafă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *