Rezoluții de vară

ciucasE sfârșit de aprilie. Până acum, multe dintre promisiunile pe care ni le-am făcut nouă înșine pe 1 ianuarie au murit sub scuze de vreme rea, lipsă de timp sau amânări succesive. Unde mai pui că a fost ziua colegei de birou și nu ai putut refuza felia aia de tort, nici bomboana, nici sucul. Nu-i un obiectiv prea realist să trăiești tot restul vieții fără o bombonică, așa că n-ar strica să revizuiești “rezoluțiile”. Eu am făcut-o deja și principala promisiune pe care mi-o fac legată de sport, dar nu numai, este să trec la nivelul următor.

Pentru că alerg deja de ceva vreme, mi-am dat seama că tura aproape zilnică de 10 kilometri a devenit cam comodă. Ca să ridic un pic ștacheta, am început să combin alergările cu serii de sprinturi, scări, “broscuțe” și flotări. Vreau să ajung să alerg mai mult și mai repede, iar exercițiile de forță și de viteză vor contribui la asta.

În plus, vreau să fiu ceva mai atentă la modelarea corpului. Mi-am propus să merg constant la sală ca să lucrez mușchi pe care i-am neglijat și care au cam lenevit. Luna trecută am fost la FitCurves Vitan și am încercat antrenamentul lor de 30 de minute în care se trece de trei ori printr-o serie de aparate, astfel încât se lucrează toate grupele importante de mușchi.

M-a prins foarte mult antrenamentul, dar și datorită echipei de antrenoare care au lucrat mereu în paralel cu mine, chiar și dis de dimineață, când ajungeam la 8 fix. Parcă e altfel când nu te chinui singură și când e cineva care nu te lasă până nu depășești numărul de repetări făcute anterior. În plus, atmosfera e super relaxată – vii și pleci când vrei, și mai sunt acele mici detalii care contează – împrietenirea rapidă cu antrenoarele și celelalte cliente, statul peste program doar ca să apuci tu să îți termini circuitul etc.

Pe lângă circuitul de 30 de minute, am fost și la clasele separate de aerobic, unde mi-am dat seama din nou că am mult de lucru. Dacă la începutul primei clase credeam că vom lucra destul de ușor, până la final știam deja că urmează febra musculară. Oricum, cu vreo trei antrenamente de 30 de minute pe săptămână se cunoaște rapid diferența. Iar cine spune că nu are o jumătate de oră liberă o dată la două zile ar cam trebui să facă niște schimbări majore în viață.

În plus, mi-am propus să plec mai des din București pentru distracții cât mai active – multe urcări pe munte, poate și un semimaraton montan, călătorii și plimbări mai lungi cu bicicleta până în zonele faine din apropierea orașului (Mogoșoaia, Cernica si altele).

Tu ce planuri ai sezonul ăsta?

PS – Dacă te-ai apucat de realiniat promisiunile, e bine să știi de oferta de discount 63% la abonamentele FitCurves.

Foto- Vf. Ciucaș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *