Pool Party la Domeniul Greaca

Domeniul Greaca 4Weekendul trecut, ca în orice alt weekend cu vreme bună și fără invitații la vreo nuntă :), am plecat din București. Nu prea departe, ci din contră, la vreo 40-50 minute de condus, într-un loc numit Domeniul Greaca, aflat la intrarea în Giurgiu.

Nu mai auzisem de Greaca – deși aproape toți prietenii cărora le-am povestit știau deja din auzite sau fuseseră acolo, dar îmi suna cunoscut numele anterior al complexului, Domeniul Seniorilor.

Ce am găsit acolo? Un soi de oază construită pe locul lacului Greaca, cel mai mare lac din țară înainte să-l sece comuniștii pentru a-l transforma în teren agricol. De la fereastra camerei, ai verde cât vezi cu ochii, iar orizontul e conturat de pădure și Dunăre.

Complexul e format dintr-un conac cu restaurant și o zonă cu două piscine. Sincer, de la prima vedere mi s-a părut un loc perfect pentru o nuntă mică, lângă piscină, mai ales că e și aproape de București. Există 13 camere duble și un apartament, decorate boem-chic, cu mobilier alb, perne cu broderii pastelate și detalii organizate cu atenție. E unul dintre cele mai frumos decorate și mai curate locuri în care am stat – atât camerele, cât și piscinele și restaurantul, și vă garantez că ochiul meu vede pânze de păianjeni invizibile oamenilor de rând. La 55 de euro/cameră dublă/noapte, face toți banii la capitolul raport calitate-preț comparativ cu alte locuri de 4-5 stele.

Domeniul Greaca

În jurul piscinelor sunt șezlonguri cu baldachine albe, unde poți să-ți comanzi ceva de la poolbar și apoi să te topești la soare fără nicio grijă. Până vin țânțarii, desigur. Dar când au sosit, noi am mutat petrecerea pe terasa restaurantului și am continuat-o până târziu.

Dacă vă tentează să mergeți la Greaca, sper că sunteți iubitori de pește. Altfel pierdeți jumătate din distracție, credeți-mă. Mâncarea este excelentă și, chiar dacă nu mănânc carne, au fost o mulțime de preparate din pește. De la chelneri am aflat că peștele afumat este pregătit chiar în afumătoarea conacului, iar totul e proaspăt, având în vedere că Dunărea e la o aruncătură de undiță distanță. Pe lângă afumătoare, conacul are și o cramă proprie care poate fi vizitată, însă era în renovare și nu am putut intra.

Unul dintre motivele pentru care nu prea stau pe acasă când dă căldura e faptul că fac o diferență mare între relaxare și sedentarism. Mai tare mă relaxez dacă urc pe munte decât dacă stau o zi la cafele. La Domeniul Greaca, din punctul acesta de vedere, ai ce face. Poți juca tenis sau ping-pong, există câteva aparate de fitness, iar în următoarea perioadă se va deschide și o zonă de spa. Ei promoveaza mult și pescuitul, însă deși am copilărit pe malul Dunării, n-am înteles exact de ce e considerat un sport 🙂 Sau poate fi, depinde de care parte a undiței ești.

Domeniul Greaca 1

 

Tot cu titlul coming soon este și un proiect rezidențial de case de vacanță pe care proprietarii le vor putea cumpăra, iar în perioada în care nu vor locui acolo, cei de la Domeniul Greaca le vor oferi spre închiriere pentru ei. Interesantă ideea, dar poate un pic prea occidentală pentru România acestor ani.

În orice caz, până când decideți să vă mutați acolo, merită măcar să faceți o escapadă la plajă, la o plimbare cu bicla pe coclauri sau, cine știe, poate chiar o nuntă cu pool party.

greaca

One thought to “Pool Party la Domeniul Greaca”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *