Cum e la noul Alt Shift, restaurantul de la Control

altshift3De prin primăvară, terasa Controlului vuia de zvonuri. Că se deschide, că nu se deschide, că urmează, că mai durează până vom avea un nou restaurant Shift chiar deasupra Controlului de la Cercul Militar. A durat ceva așteptarea, dar a meritat. Sâmbătă s-a deschis Alt Shift, iar duminică am fost la vizită și degustare.

Locul arată foarte bine. Au fost atenți la tot – scaune, ferestre, pereți, bar, iluminare. Spațiul e împărțit în trei săli, iar ferestrele dau către terasa verde a Controlului.  Are un aer urban industrial și păstrează legătura cu elementele ce țin de Berlin, care duc mai departe vechiul nume al clubului, dinainte să se deschidă Control. Dacă la Shift-ul de la Lahovari găsiți un decor mai boem, aici privirea o să vă meargă prima dată în două locuri – barul și peretele din sala mare pe care a fost reprodus schițat un celebru desen de pe zidul Berlinului.

Meniul e 99% același ca la primul Shift, din ce am observat. Acolo mergeam pentru mâncare și unul dintre cele mai bune cappuccino din București. Ieri, la Alt Shift am gustat salata cu roșii uscate și pesto (27 lei) și dovleceii cu cremă de brânză (19 lei). Cel mai iubit dintre moldoveni n-a rezistat și a mers pe una dintre variantele lui preferate, tagliatelle cu pui și ciuperci (28 lei).

La final, pentru că tot auzeam exclamații de la alte mese la adresa tortului cu smochine (18 lei), o noutate în meniu, am luat și noi o porție. Am gustat 4 persoane din ea, iar doi dintre noi am fi mâncat-o pe toată, dacă nu ne-am fi jurat că luăm doar o linguriță. Ceilalți doi au zis că e cam dulce, dar tot l-au mâncat. Dacă vă place combinația smochine+nuci caramelizate+ciocolată, trebuie să-l încercați.

altshift2

Prețurile nu sunt de cantină studențească, dar porțiile sunt mari și mâncarea merită. În plus, au în meniu multe variante vegetariene super bune și opțiuni low carb, high protein. De exemplu, când eram în Limitless am făcut o pasiune pentru salata cu rucola, carpaccio de somon și fistic. Vă mai recomand supa de usturoi și supa de brânză (15 lei), care-mi plac mai ales iarna, sau tartele cu spanac, brânză de capră, ciuperci, praz (15-19 lei) și lasagna vegetariană (27 lei). Am auzit că seara încep să facă și pizza și, din ce am văzut în farfuriile altora, arată bine, cu blat subțire.

Mâncarea se poate comanda și pe terasă. Servirea a fost foarte rapidă ziua, când locul era gol, dar spre seară, când ne-am mutat pe terasă și se mai aglomerase, am așteptat un pic mai mult. Oricum, a doua zi de la deschidere e încă de reglaj.

E posibil ca Alt Shift să aibă o clientelă puțin diferită față de Control, dar era clar că mâncarea bună era tot ce lipsea până acum de acolo.

altshift

Fotografia cu mâncare e a mea, iar celelalte sunt de pe pagina lor de Facebook.

3 thoughts to “Cum e la noul Alt Shift, restaurantul de la Control”

    1. @Alin, o sa vedem daca preturile trec testul clientilor. La cat de mari sunt portiile, zic ca sunt ok. Mai ales daca compari cu locuri de prin Centrul Vechi. Am fost si in seara asta acolo si era full.

  1. Preturile par piperate. Tin sa notez totusi, in ce priveste exemplele date in articol, ca preparatul cu somon si supa cu branza nu sunt optiuni vegetariene. Nu am vazut inca meniul, dar sper ca nu sunt trecute in aceasta categorie cele de mai sus. Locul arata intr-adevar frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *