Ridică-te din bancă – proiect de educație prin dans pentru liceeni

sandramEducația non-formală e unul dintre lucrurile care mai poate salva ceva din sistemul nostru prăfuit de învățământ. Prin experiențe noi, precum dansul, se învață încrederea, se mărește universul de posibilități și, de ce nu, se descoperă pasiuni noi. Iar dansul contemporan e la fel de tânăr și dornic să se afirme la noi precum sunt și liceenii.

Ridică-te din bancă este un proiect frumos și rar care va lua startul la începutul acestui an școlar. E vorba despre o inițiativă de educație prin dans care se adresează liceenilor din București, atât celor fără experiență în dans, cât și elevilor de la liceul de Coregrafie Floria Capsali.

Totul a fost pus la cale ca un proiect social menit să-i apropie pe liceeni de cultură, dar cu ocazia asta cred că mulți își vor putea descoperi sau direcționa mai clar o pasiune nouă.

Prima etapă a proiectului va fi în mâna coregrafei Nina Dipla și a echipei sale. Ea va produce și va susține în cadrul Liceului de Coregrafie un atelier de dans contemporan. Atelierul va avea loc în perioada 22-27 septembrie și se va finaliza cu un spectacol menit să le deschidă tinerilor apetitul pentru dans.

Apoi, între 29 septembrie și 10 octombrie, Cartierul de Dans și elevii Liceului de Coregrafie vor prezenta spectacolul Ninei Dipla în toate liceele partenere, iar elevii se vor putea înscrie la ateliere de dans contemporan și improvizație cu Sandra Mavhima (v-am mai povestit despre ea aici). Sandra este și organizatoarea proiectului, prin Asociația de Coregrafie.

Locurile sunt limitate, așadar dacă cunoașteți elevi sau profesori bucureșteni interesați, le puteți recomanda să se înscrie în program printr-un e-mail pe adresa cartieruldedans@gmail.com. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *