Nișă nouă în catering – CookuBau livrează mâncare pe care o gătești tot tu

cocktailsPe o piață de catering aglomerată, plină de clienți prea ocupați și meniuri cu același gust și același preț, am aflat zilele trecute despre un serviciu nou – CookuBau.ro. Intră într-un fel tot în categoria catering, însă mai nișat – îți livrează toate ingredientele și instrucțiunile de care ai nevoie ca să gătești tu. Cred că sunt primii care fac asta în România și înseamnă că trebuie să creeze și să crească cererea, însă e suficient de interesant conceptul încât să prindă.

Totul funcționează destul de simplu. Intri pe site, comanzi din ofertă ce vrei să primești, iar apoi ei îți aduc toate ingredientele acasă. Ingredientele vin gata porționate, însoțite de explicații cu fotografii, așa că nu prea ai cum să dai greș.

Pe scurt, de la CookuBau poți comanda mai multe feluri, unele cu carne, altele vegetariene, pe care să le transformi tu în preparat finit. Au ales rețetele astfel încât să nu ai altceva de făcut în afară de amestecat sau cel mult fiert/copt. Dacă vrei să te dai bucătar, dar să-ți iasă totul perfect în 10 minute, te salvează.

Recunosc că numele îmi suna cunoscut, dar nu săpasem suficient încât să aflu exact despre ce este vorba. I-am încadrat din prima la catering, dar apoi comunicarea jucăușa și grafica fresh pe care o folosesc m-au dus cu gândul la blog culinar. Cristina, una dintre membrele echipei, mi-a spus că încă se confruntă cu confuzie vizavi de brand din cauza asta.

Mai au și câteva kit-uri cu mai multe rețete – pentru prânz la birou, cu colegii, pentru petrecere sau girl’s night. Eu l-am primit pe ultimul, Cooku, ca fetele, care conține ingredientele pentru mousse de ciocolată cu Cointreau (4 porții) și pentru cocktailuri pe bază de Cointreau și citrice. Pentru că nu țin dulciuri în casă, e perfect pentru vizitele prietenelor. Nu de alta, dar deja prietenii mei s-au obișnuit să mă întrebe când îi chem la masă dacă iar le dau ierburi, pentru că ei vor “ceva ce a făcut gălăgie înainte să moară” 🙂 Iar dacă eu am mai răcit relația cu dulciurile, nu înseamnă că prietenele mele nu se vor bucura de un mousse de ciocolată pe care am să mă pot lăuda că l-am făcut eu.

Găsești toată oferta pe site-ul lor și poți comanda online. Livrarea e gratuită, iar comanda minimă e de 100 lei. Prețurile sunt corecte, iar prezentarea e adorabilă – grafica redă perfect ideea de bucătărie urbană, ingrediente sănătoase și mâncare rapidă, fiecare ingredient e împachetat frumos în ambalaje cu branding colorat, iar toate vin într-o cutie de carton pe care apoi o poți refolosi sau le-o poți returna.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *