Două locuri cu vibe bun din București

coffeeshopZilele trecute, când răspundeam la întrebările pentru interviul acesta din SUB25, mi-am amintit cu drag de două locuri frumoase din București. M-am gândit să le împărtășesc cu vânătorii de locuri cu poveste și atmosferă.

Unul e The Coffee Shop Amzei. E o cafenea micuță dintr-un lanț de vreo patru (mai au la Universitate, pe Vlădoiani și pe Moșilor). De ceva vreme trec pe acolo în fiecare sâmbătă în care sunt în București. Cafeaua e foarte bună, dar și interiorul e decorat cu atenție și miroase a cafea prăjită bine și croissante.

E genul de loc unde poți să stai câteva ore bune, în liniște. Personalul e amabil și, dacă prelungești cafeaua, ai să vezi că se perindă multă lume pentru take-away, inclusiv mulți străini. Așadar, în mintea mea se face o comparație cu cafenelele din Londra sau Copenhaga, mai degrabă decât cu cele din Italia, unde am găsit un aer mai retro.

Partea care mă intrigă e că eu nici măcar nu eram băutoare de cafea până acum un an și jumătate. Atunci am descoperit cappuccino de la Control și am intrat în lumea celor care se trezesc de dimineață cu poftă de cafea. Dacă aș ajunge zilnic prin Amzei sau pe la Control, cred că noua mea dependență ar căpăta proporții.

Al doilea loc e showroom-ul Wild Olive. Practic, este un magazin de produse cosmetice naturale, creat de o româncă stabilită în Africa de Sud. Însă e ceva mai mult decât atât – casa de la Eremia Grigorescu nr. 4, în care se află showroom-ul, e în sine o operă de artă.

E o casă veche, dar interiorul e decorat în stil minimalist elegant, bazat pe contrastul alb-negru. Nu vă mai zic cum miroase de la toate esențele din creme, parfumuri și uleiuri. Chiar dacă n-aveți nevoie de nimic de la ei, puteți doar să intrați și să le faceți o vizită, cât să testați atmosfera.

 

wildolive

PS – scuze pentru pozele nereușite, dar asta e tot ce am găsit prin telefon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *