Interstellar și The Hunger Games- Mockingjay Part 1 sunt filmele despre care se vorbește cel mai mult zilele astea și pe care le-am văzut cu sala arhiplină.
La Interstellar, atât povestea, cât și imaginea sunt excepționale. Când lumea rămâne fără resurse, singurele două variante ale NASA sunt să găsească altă planetă cu condiții optime pentru viață unde să fie mutată toată populația globului, fie să recreeze viața din stadiul embrionar în locul în care descoperă că rasa umană o poate lua de la zero.
Deși durează aproape trei ore, m-a ținut atentă la detalii tot timpul. Ba, mai mult, mi-a redeschis apetitul pentru SF, așa că tocmai am început Dune. Dacă ați citit mult SF până acum, e posibil să vă pară familiar subiectul filmului, însă sunt suficiente răsturnări de situație ca să fiți surprinși. Intră direct în lista mea de filme bune și este cu siguranță doza de SF de care aveam nevoie anul ăsta, după ce anul trecut a făcut furori Jocul lui Ender.
Pyuric a explicat pe larg câteva detalii din realizarea Interstellar. Articolul conține spoilere, dar merită.
The Hunger Games – Mockingjay Part 1 mi-a plăcut de asemenea, deși povestea e mai statică decât în părțile anterioare. Însă subiectul evoluează – revoltele iau amploare, iar Katnis și Peeta luptă în tabere diferite. Un rol foarte bun face Julianne Moore, care joacă rolul președintelui din Districtul 13 și creează din Katnis un simbol al revoluției împotriva Capitoliului. Pe IMDB are nota 7,4, probabil pentru că are mai puțină acțiune decât filmele anterioare, însă eu i-aș da 8. Filmul e bazat pe ultima carte din seria The Hunger Games și va urma și partea a doua, deznodământul trilogiei.
Filmul e pe locul 1 în box office-ul românesc, cu peste 66.000 de spectatori şi încasări de peste 335.000 de dolari în primul weekend după lansare.