Concurs – cărți de la librăria Kyralina

cartiFranceza îmi este ca un prieten cu care nu m-am văzut de mult și cu care nu știu de unde să încep discuția.

Pe vremuri vorbeam binișor, însă lipsa de exercițiu m-a lăsat cu o teamă de ridicol, mai ales în ce privește pronunția. La un moment dat am avut coleg de apartament francez și am vorbit cu el 90% din timp în engleză. La fel și cu două prietene din țări francofone care m-au vizitat. Era foarte amuzant când ele vorbeau în franceză, dar eu, deși înțelegeam perfect ce ziceau, le răspundeam în engleză. Pur și simplu dura prea mult să găsesc cuvintele potrivite.

Am ajuns concluzia că ar fi două metode care m-ar ajuta să-mi recapăt vocabularul – să încep să citesc în franceză cu voce tare sau, soluția sigură, să locuiesc în Franța 2-3 luni, timp suficient să exersez vocabularul, accentul și ieșirea din zona confortabilă a englezei. Evident, tot sper în planul B, pentru că pe A încă nu l-am aplicat.

Dacă vreți să reînchegați relația cu cărțile scrise în franceză, vă ofer un cadou – un voucher în valoare de 50 de lei la librăria de carte franceză Kyralina. Librăria este deschisă de doi ani și se află pe str. George Enescu nr. 8, dar are și un shop online. Găsiți aici atât romane scrise de autori francezi, români, cât și din alte țări, toate traduse în franceză. Oferta e interesantă și la cărțile pentru copii – pe lângă romane pentru vărsta lor au și kit-uri de învățare a limbii franceze, precum și benzi desenate.

Voi oferi voucherul prin tragere la sorți dintre toate comentariile în care îmi veți spune primele 3 cărți care v-au atras atenția pe site-ul librăriei Kyralina. Aveți timp până pe 16 decembrie, când voi anunța câștigătorul, să vă faceți un cadou frumos vouă sau unui prieten mai francofon.

Foto 

Edit – am extras un câștigător, iar voucherul va merge la Alexandra Statescu. Felicitari! Mulțumesc tuturor pentru participare!

10 thoughts to “Concurs – cărți de la librăria Kyralina”

 1. Cu siguranta as alege literatura lui Patrick Modiano in franceza.
  Patrick Modiano – DORA BRUDER
  Patrick Modiano – DANS LE CAFÉ DE LA JEUNESSE PERDUE
  Amélie Nothomb – PÉTRONILLE

 2. Hmmm.. laise moi voir :))

  – PANAIT ISTRATI
  PRESENTATION DES HAIDOUCS

  – Mirel Bran
  LES ROUMAINS

  – René Goscinny, Sempé
  LES PREMIÈRES HISTOIRES DU PETIT NICOLAS (CARTONNÉ) — parce que mon enfant va etre un Petit Nicolas 😉

  Bisou 🙂 Reponds-moi en francais

 3. Eu ma consider o francofila veritabila chiar daca, la fel ca tine, aud si vorbesc mai mult engleza. E ceva inefabil care ma atrage la limba asta cu miere si scortisoara. 🙂

  Cartile care ma incita sunt:
  Anna Gavalda – La vie en mieux
  Michelle Perrot – Histoires de chambres
  Jacques Bonnet – Des bibliothèques pleines de fantômes

 4. Primele 3 carti care mi-au facut cu ochiul pe situl Kyralina sunt

  Dans le café de la jeunesse perdue – Patrick Modiano

  Histoire de la beauté- Georges Vigarello

  L’écriture et la différence- Jacques Derrida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *