Locuri de vânat și creat decorațiuni de Crăciun

casaraAnul ăsta parcă-mi fug ochii mai mult decât oricând după globuri în culori nordice, căni cu reni, table runners cu fulgi și cam tot ce-i cu motive de Crăciun.

Trec aproape zilnic pe lângă Casara, showroom-ul de mobilă și decorațiuni de designer de pe Calea Dorobanți, însă abia zilele trecute am intrat prima dată la ei. Surpriza a fost faptul că magazinul e plin de decorațiuni, au redus prețurile și au lucruri făcute cu gust și cu grijă de designeri români și străini.

Mi-au plăcut obiectele din sticlă și ceramică (căni, farfurii, vase pictate de mână) și textilele cu motive de iarnă. Aveau și globuri foarte frumoase, mici obiecte cu aspect antichizat, precum și tablouri și printuri interesante.

Când am vizitat Casara am cunoscut și echipa Wunderkraft – două tinere care fac ateliere de reciclare creativă. Dacă vrei să-ți încerci talentul și să faci cu mâna ta cadourile anul ăsta, pot să-ți vând un pont furat de la ele: o revistă veche devine, cu puțină îndemânare, un brad bogat și colorat. În imagine e bradul făcut de mine dintr-o revistă de 180 de pagini. Am împăturit la el vreo 30 de minute, dar a meritat. Și dacă nu iese cum trebuie, pe Wunderkraft.ro sunt o mulțime de lucruri făcute din materiale reciclate din care poți alege (preferatele mele – papioanele din lemn și portofelele din reviste de benzi desenate).

wundercraft

 

 

Dacă totuși ai nevoie de puțin ajutor, zilele astea, chiar pe 15, 16 și 17 decembrie, Institutul Pentru Fericire găzduiește ateliere creative de Crăciun. E o ocazie bună să înveți să faci origami, accesorii din fetru sau niște hăinuțe tricotate pentru cănile de ceai, pe care apoi să le faci cadou. Unde mai pui că fetele de la IPF sunt extrem de simpatice și va fi o plăcere să meșterești alături de ele.

Tot la capitolul decorațiuni numai bune de făcut cadou, o idee interesantă sunt și stickerele pentru ferestre cu fulgi, reni, sănii și tot ce-i de poveste. Ca să iasă exact cum trebuie și să nu compromiți tot bugetul de cadouri, le poți comanda pe măsura ferestrelor și imaginației tale. Eu am furat puțină inspirație de pe board-ul de Pinterest al Veka România, unde sunt postate mai multe idei faine. Dacă îți place ceva postat acolo, dă-i repin și poți câștiga vouchere pentru decorațiuni, ca să-ți pui în aplicare ideile lipicioase.

Eu am comandat și montat ce vedeți mai jos. E un colaj de stickere cu nori, fulgi și stele făcut la Printoteca, exact pe dimensiunea ferestrelor mele. E un autocolant special pe care l-am putut dezlipi și lipi la loc dacă n-am nimerit din prima și care nu lasă lipici pe geam. Am făcut o poză înainte să pun draperiile și una după, cu brad cu tot.

ferestre

 

ferestre2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *