Cărturești Carusel – Km zero pentru exploratorii culturali ai Bucureștiului

Mai sunt doar câteva ore până la deschiderea oficială a noii librării Cărturești Carusel, a șaptea din București. Deschiderea era așteptată de mult, dar întârzierea nu a făcut decât să crească suspansul.

Principala senzație au fost imaginile cu interiorul clădirii de pe Lipscani 55, fost sediu al băncii Chrissoveloni, reamenajat de biroul de arhitectură Square One. Vitraliile de sub acoperișul din sticlă i-au adus băncii numele de Caruselul Luminilor, de unde și numele librăriei.

La recepția privată dinainte de deschidere am trecut pe la toate cele 6 niveluri ale clădirii. La subsol se află produsele multimedia, la parter – papetărie, decorațiuni, accesorii, vinuri și ciocolată, următoarele două etaje sunt cu cărți și produsele creatorilor români din galeria ROD (găsiți acolo și tricourile Printoteca), apoi urmează un etaj pe care vor fi în permanență expoziții de artă și diverse evenimente culturale, iar la ultimul nivel se află un bistro.

Prima impresie a fost de librărie în stil muzeu – aerisită, monocromă, care te invită să faci un tur pe la fiecare etaj. Cu toate astea, la o primă vedere mi s-a părut că sunt destul de puține produse. Sunt curioasă dacă e rentabil să fie atât de aerisiți cei 1000 metri pătrați, dar e posibil să fie ceva temporar.

După deschidere, oferta librăriei va fi adaptată în permanență cererii, dar și specificului zonei, spune Ana Niculescu, PR Cărturești.

“Pentru că zona Lipscani este una turistică, selecția de produse se va mai schimba în funcție de comunitatea de aici. Vrem să devină un punct zero de plecare pentru cei care explorează Bucureștiul și să adunăm aici cele mai interesante produse și evenimente din oraș”, a adăugat PR-ul librăriei.

Carusel este a doua librărie Cărturești ca mărime după cea din Verona. Deschiderea oficială este în seara asta (12 februarie, ora 20.00), cu un concert Silent Strike și proiecții video create de Dan Basu, iar intrarea este liberă. Probabil va fi destul de aglomerat, dar dacă nu mai aveți răbdare, merită să fiți printre primii care pășesc în acest paradis al cărților.

3 thoughts to “Cărturești Carusel – Km zero pentru exploratorii culturali ai Bucureștiului”

  1. Eu evit Centrul Vechi in general, dar poate fac o vizita de curtoasie cand se termina agitatia cu deschiderea 😀

    Au un concept fain si casa pare wow, dar din pacate le stiu si bubele – sorry, Ana, I love you still..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *