Un cadou pentru femeile care vă sunt dragi

pinkNu știu dacă pe lista de cadouri a cuiva s-a numărat vreodată sănătatea. Ceea ce e puțin paradoxal, pentru că asta spunem de fiecare dată că ne doream de fapt, atunci când primim orice altceva.

În luna martie, Fundația Renașterea are un cadou pe care vi-l puteți oferi vouă însevă sau femeilor dragi din viața voastră. Este vorba despre 2 vouchere pentru mamografii pe care le puteți oferi mamelor, mătușilor sau oricărei alte femei de peste 40 de ani, precum și 5 vouchere pentru teste Babeș-Papanicolau. 

Nu am să vă provoc la niciun răspuns complicat de data asta, ci am să ofer voucherele în ordinea sosirii cererilor. Vă rog sa-mi lăsați un comentariu în care să-mi spuneți ce voucher vă doriți și e al vostru, pe principiul primul sosit, primul servit. Le puteți folosi voi sau le puteți face cadou, însă vă rog să nu le lăsați să se irosească. Vă las cu câteva statistici din care să înțelegeți de ce.

 • Cancerul de san si cel de col uterin sunt principalele tipuri de cancer care afecteaza femeile din Romania. Insa, prin preventie (adoptarea unui stil de viata sanatos) si depistare precoce (prin controale medicale efectuate periodic), aceste boli pot fi invinse.
 • Pacientele diagnosticate cu cancer in stadiile incipiente, au sanse de 80-90 % de vindecare.

Prin intermediul proiectului SALVA, Posdru, Fundatia Renasterea ofera in luna martie 167 de mamografii si 381 de teste Papanicolau gratuite la Centrul Medical de Excelenta Renasterea din Bucuresti, femeilor cu domiciliul in Bucuresti si Ilfov. 

15 thoughts to “Un cadou pentru femeile care vă sunt dragi”

 1. Foarte faine cadourile, bravo! Eu sunt deja la zi cu analizele, așa că nu voi atenta la niciun voucher. Intervin cu mențiunea că există un program național care oferă gratuit teste Babeș-Papanicolau în foarte multe clinici (inclusiv in clinici private) așa ca fetele care nu reușesc să primească un voucher aici nu au nicio scuză pentru a ”chiuli” de la test.

 2. mi-as dori si eu eu un voucher de mamografie pentru mama mea sau un test de papanicolau pentru o prietena !

  eu la zi cu toate analizele

 3. @Sabina, stiam de program, dar cred ca lumea nu prea are incredere ca e cu adevarat gratuit. Sau e un plafon de fonduri pe care e greu sa nu-l depasesti repede? In orice caz, stiu ca daca ai trimitere de la medicul de familie, testul Papanicolau e gratuit in clinicile care au contract cu casa de asigurari.

  @Sorina si @Cristina, din pacate al doilea voucher pentru mamografie s-a dat si el destul de repede, insa am sa intreb daca se pot suplimenta si revin cu vesti.

  @Sorina si @Alina, aveti cate un voucher pentru Papanicolau. Al treilea se duce la Daniel, care mi-a lasat un comentariu pe facebook.

  1. @Sonia, mamografia nu e recomandata femeilor sub 40 de ani din cauza densitatii tesutului mamar. La noi e ok si o simpla ecografie.

   Uite un citat “Medicii nu recomanda screeningul mamografic la pacientele tinere deoarece acestea au tesutul mamar mai dens. Aceasta densitatea se prezinta la examenul medical radiologic sub forma unor zone albe, asemanatoare celor care semnaleaza cancerul. Prin urmare, medicilor le este mai dificil sa stabileasca, la aceste varste, daca pacientele sunt pasibile de boala sau nu. Pana la 40-50 de ani, se recomanda palparea sanilor pentru depistarea precoce a cancerului. Odata cu instalarea menopauzei, tesutul mamar devine mai putin dens si este mai usor de monitorizat prin imagistica medicala.”

 4. @Luminita-Cristina, din pacate nu au mai ramas, dar asa cum spunea si Sabina intr-un comentariu, mai sus, te poti programa la clinicile care il ofera gratuit. Chiar si Fundatia Renasterea ofera luna asta testul gratuit. Da-le un telefon la (031) 437 99 00 si vezi daca te pot programa.

 5. M ar ajuta mult un astfel de cadou,stiam ça sunt multe astfel de campanii,poate asa reusim sa ne salvam mamele,fiicele si orice femeie,toate avem dreptul la o viata lunga,sanatoasa si frumoasa,

  1. @Oana, eu nu mai am vouchere, s-au dat foarte repede, dar Fundatia Renasterea are teste gratuite toata luna martie, deci da-le un telefon la (031) 437 99 00 si vezi daca te pot programa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *