Ni se schimbă obiceiurile culinare

fatAm fost foarte surprinsă de un studiu care spune că 89% dintre români iau micul dejun acasă. E adevărat, studiul făcut de Nielsen și SMARK nu ia în calcul populația cu venituri mari, însă – vorba lui Scott Jurek, unul dintre cei mai mari ultramaratoniști – dacă vrei să mănânci sănătos, mănâncă precum un om sărac. Simplu, cu ingrediente proaspete, locale, în porții mici.

Vestea este excelentă din punct de vedere al sănătății și nutriției corecte. Sunt foarte puține locuri în care poți mânca la fel de bine și la fel de sănătos precum la tine acasă. Evident, e important să știi câteva reguli de bază.

De exemplu, tot acest studiu comandat de Lidl spune că peste jumătate dintre cei chestionați spun că de 2-3 ori pe săptămână cumpără legume și fructe. Nu știu dacă prin legume se referă la cartofi, dar ideea principală a studiului este că alimentația sănătoasă a devenit un subiect important pentru toate păturile sociale. Și nu, nu ai nevoie de quinoa, avocado sau mai știu eu ce pudră de tapioca dacă vrei ceva bun. Suntem în plin sezon al urzicii, untișorului, leurdei, spanacului.

Nu știu ce planuri de bucătărit aveți voi în weekend, dar eu tocmai am făcut o vizită pe noul “restaurant online” al chef-ului Florin Dumitrescu și al actorului Andrei Aradits, Bucataria Lidl, și am pe listă rețeta asta de păstrăv în crustă de ierburi și dovlecei copți cu sos de iaurt. Sună și arată într-in mare fel, în plus e light și sănătoasă. Dar pentru cineva ca mine, care nu s-a uitat la Masterchef, e mai important că e simplă execuția. În general, nu-mi place să muncesc la o rețetă mult mai mult decât îmi ia sa o mănânc.

Pentru inspirație, rețete de impresionat musafiri sau de diversificat meniul cu omletă și paste, intrați pe Bucătăria Lidl. E pentru toate gusturile, nivelurile de îndemânare, figurile și bugetele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *