Cum funcționează serviciile de haine la comandă online – studiu de caz cu TuFaciModa.ro

suitPe vremuri, înainte de fast food, fast fashion și one size fits all, era un eveniment să îți iei ceva nou în garderobă. Mai ales dacă era făcut la comandă. Acum sunt destul de puține opțiuni și nici nu sunt prea cunoscute.

Pentru că mi-am făcut recent un palton printr-un astfel de serviciu, m-am gândit că ar fi interesant să vă povestesc ce trebuie să știți când vă faceți haine la comandă.

Eu m-am hotărât să-mi fac paltonul pe măsura mea pentru că voiam ceva care să vină exact pe gustul meu și pe mărimea mea, nu să mă strângă la umeri sau să aibă mânecile prea largi, prea lungi, prea nu știu cum. Dacă la rochii, pantaloni și fuste e mai simplu cu potrivirile în magazine, la sacouri și paltoane am mereu ceva de comentat.

În plus, văzusem un palton într-un magazin și materialul nu era cel mai strălucit, dar mi-a plăcut extrem de mult modelul. Așa că am stat de vorbă cu cei de la TuFaciModa.ro, care tocmai au lansat un serviciu de haine la comandă, și am aflat că la ei se pot face fie modelele de pe site, fie pot veni cu modelul propriu. E valabil atât pentru paltoane, ca în cazul meu, cât și pentru fuste, taioare sau alte lucruri din oferta lor.

Pe site, modelele sunt destul de business și cred că asta e nișa lor principală, dar pentru că ai o mulțime de opțiuni de materiale și culori, pot ieși lucruri foarte diverse. Paltonul pe care îl văzusem eu era un albastru, însă eu mi l-am făcut mov-indigo, pentru că nu am găsit nicăieri culoarea asta și o căutam.

Cum vă spuneam, în perioada asta sunt cam sătulă de tot ce înseamnă plastic – vâscoză, poliester și alte fibre sintetice – m-am bucurat să aud că la TuFaciModa se lucrează doar cu stofe din lână. Unde mai pui că lâna e românească, făcută la fabrica Dorobanțul – o fabrică cu tradiție, care acum supraviețuiește mai mult prin comenzile externe de uniforme militare și costume.

Pe scurt, iată cum funcționează totul:

 

Pasul unu este să intri pe site, să alegi un model existent sau să încarci tu o fotografie cu un model și să îți programezi o ședință de măsurători. La mine a venit cineva de la TuFaciModa acasă, dar am înțeles că se pot lua măsurile și la birou. A durat cam 10 minute să îmi măsoare lungimea și circumferința bratelor, spatele (în mai multe puncte), talia etc. Toate datele au fost trecute într-un tabel destul de complex. Din ce am înțeles, e important ca persoana care face măsurătorile să aibă experiență și să știe ce face, mai ales în cazul sacourilor și paltoanelor.

Tot la măsurători poți discuta mai pe larg despre modelul ales, eventualele ajustări etc.

Prețurile de pe site sunt orientative, dar prețul final va varia în funcție de specificațiile exacte – dacă intră mai mult sau mai puțin material, de exemplu. Oricum, eu am primit de la bun început prețul, deci nu riști să te trezești cu vreo surpriză din punctul ăsta de vedere. Practic, tot ce se poate face la comandă pe TuFaciModa.ro e cam la nivelul Zara & Massimo Dutti, dar cu materiale mult mai bune și potrivire perfectă. Părerea mea e că merită pe deplin.

Apoi urmează alegerea materialului. Eu m-am întâlnit cu unul dintre consultanții TuFaciModa și a venit cu un catalog imens de mostre. Sunt materiale de toate felurile, toate din fibre naturale. E destul de greu să te hotărăști dacă nu ai de la bun început o idee clară, dar te mai ajută și ei cu sfaturi.

Pasul următor este să aștepți câteva zile până e gata comanda, iar apoi să mergi la proba finală. Dacă totul e ok, pleci acasă cu noua achiziție. Dacă nu, croitorul îți face modificările. Eu, de exemplu, m-am hotărât abia la probă că aș vrea să fie puțin mai scurt paltonul, deci i-am mai dat ceva de lucru.

Paltonul a ieșit super, e foarte bine finisat, buzunarele nu au cusătură vizibilă, iar asta îmi place foarte mult și croiala a ieșit exact ca modelul trimis.

În final, pentru că mi-a plăcut ce a ieșit și am vrut să și vedeți despre ce e vorba, am profitat de o zi cu soare și am făcut și câteva poze. Ignorați strâmbăturile, așa ies eu când încerc să zâmbesc. Noroc că le-am prins pe Irina Păun și Diana Iurkiewicz într-un moment liber și m-au ajutat cu machiajul, respectiv fotografiile. Mulțumesc!

One thought to “Cum funcționează serviciile de haine la comandă online – studiu de caz cu TuFaciModa.ro”

  1. Stilul e un pic cam batranesc 🙁 dar uneori merita sacrificat lookul pentru calitatea materialelor 😀 Nu ca as fi vreo fashionista, sa ne intelegem..

    Love the color!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *