Plantele aeriene, decorul viu care se îngrijește singur

planta-aerianaDacă ați trecut în ultima vreme pe la Cărturești, Intro, Dizainăr sau ați răsfoit vreo revistă de home&deco, sigur le-ați văzut. Sunt niște plante mici, ciufulite, cu rădăcinile plutind în aer sau pitite într-un strat de nisip. Plantele aeriene sunt cât se poate de vii, necesită foarte puțină îngrijire, iar mai nou au început să fie incluse în cele mai creative amenajări interioare.

De două săptămâni am trecut și eu la întreținere o mică plantă aeriană, pe numele ei științific Tillandsia, așa că e momentul să vă spun ce sunt plantele aeriene și cum se comportă.

Well, practic, nu se comportă deloc. Stă într-un mic suport himmeli în formă de romb, pe care l-am agățat de suportul de pahare de pe bar. Indiferent că sunt în himmeli sau în terarii din sticlă, plantele aeriene pot fi agățate de pereți, de mobilă sau de tavan, la orice înălțime (depinde dacă aveți sau nu pisici), astfel încât să creeze iluzia de plante zburătoare.

La capitolul îngrijire, sunt cele mai nepretențioase creaturi. E perfect, pentru că am și câteva orhidee și alte plante care necesită mai multă atenție, dar cărora nu știu ce să le fac în afară de a le uda și a le schimba pământul din când în când. Plantele aeriene, în schimb, au nevoie de foarte puțină apă. Pe Tillandsia e suficient să o scufund într-o cană cu apă plată de 2 ori pe săptămână, câte 10 minute, sau să pulverizez apă deasupra ei și e mulțumită. În rest, nu are nevoie de pământ, pentru că se hrănește cu particulele de praf din aer. E mică, dar rezistentă și e vedeta casei – toată lumea mă întreabă de unde o am.

Ca să răspund la întrebare, găsiți plante aeriene la Aerium.ro. Au și plante în decorațiuni metalice de tip himmeli, ca a mea, dar și terarii din sticlă lucrată manual de artizani români. Prețurile variază între 55 și 250 lei, deci sunt ideale și pentru a fi făcute cadou. Iar dacă vă gândiți să vă decorați casa cu aceste plante, vă puteți inspira de aici cu sugestii.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *