Restaurant vegetarian de nota 10

biofreshZilele trecute, ca parte a ritualului de descoperire a cel puțin unui restaurant nou și bun în fiecare lună, am ajuns într-un loc despre care auzisem deja laude și pe bună dreptate – Bio-Fresh.

Restaurantul e pe strada Leon Vodă nr.19, aproape de maternitatea Bucur, între Unirii și Tineretului, la parterul unei case. De afară nu se vede mare lucru, poarta e cam înaltă și firma de la intrare e destul de mică.

Meniul e mare și părea integral vegan, nu am văzut nimic cu ou sau brânză, am văzut doar tofu. Au supe raw și gătite, pateuri de tot felul, salate, mâncăruri raw și gătite și o listă impresionantă de deserturi.

Și lista de băuturi e la fel de mare – limonade, fresh-uri, smoothie-uri în toate combinațiile Pământului. Au chiar și un meniu de vinuri certificate ecologic.

Mi-a plăcut că au cappuccino cu lapte vegetal (9 lei), care nu prea se gasește în multe alte locuri. Eu mi-l iau de obicei de la Starbucks, dar aici a fost mult mai bun. Nu mă înțelegeți greșit, nici nu se compară cu cremosul cappuccino cu lapte gras de vacă, dar acela nu pică tocmai bine metabolismului și îl beau mai rar. Deși cerusem inițial cu lapte de migdale, chelnerul mi-a zis că ar fi o idee mai bună să-mi iau cu lapte de soia, care face o spumă mai bună, și mă bucur că l-am ascultat.

Am comandat o mâncare de năut cu legume (vreo 22 lei) care a fost un fel de ghiveci de sezon. Porția a fost mare și gustoasă și mă bucur că n-au fiert legumele alea până la epuizare, ca în alte locuri. Erau fierte doar cât trebuie și aveau o textură foarte bună. M-aș fi săturat doar cu felul ăsta, dar voiam să încerc mai multe lucruri din meniu.

La aperitiv am împărțit cu jumătatea mai bună un pate de smochine (20 lei), tot la recomandarea chelnerului. A fost excelent! Un fel de zacuscă dulce, cu gust de smochine. Porția a fost mare, de 200 de grame, merge împărțită la 2-3 persoane lejer. A venit cu o felie de pâine crudă, din semințe, foarte consistentă.

El și-a comandat și o supă raw, supa casei cred că era. Am gustat un pic, părea interesantă, dar papilele mele preferă supele gătite de obicei. Foarte consistentă a fost și supa, evident, pentru că majoritatea supelor raw se fac cu caju.

Și-a mai luat și o porție de 5 sărmăluțe raw, făcute din legume crude, cu un sos în care nu am ghicit ce au pus. Evident, nu m-am abținut și am gustat și eu o bucățică. Părea un fel de salată de crudități într-o frunză subțire, nu știu sigur dacă era de varză.

La desert am făcut 50-50% o felie delicioasă de tort raw cu ciocolată și banane și blat din semințe și nuci (20 lei). L-am savurat pe bucățele mici, a fost foarte cremos și rece, de la frigider. Nu am cea mai vastă experiență cu deserturile raw, dar pot să spun că se ridică la nivelul torturilor de la Rawdia, unde am mâncat până acum cele mai bune dulciuri.

Prețurile sunt foarte bune comparativ cu alte restaurante din categoria vegetarian, vegan, raw, iar mâncărurile sunt cu siguranță mai gustoase decât în multe restaurante cu specific carnivor. Toată distracția a costat vreo 120 lei și ne-am ridicat de la masă super sătui.

Dacă sunteți atenți la calorii, e bine să întrebați dinainte ce conțin lucrurile pe care vreți să le comandați și să luați mai degrabă ceva pe bază de legume decât pe bază de oleaginoase. Nu de alta, dar supele raw sau deserturile conțin multe nuci, caju, migdale, miere și, oricât ar fi de sănătoase, sunt super calorice. Sigur, dacă le mâncați doar din când în când, nu o să se simtă. Mai ales dacă veniți de la o oră de sport și le și împărțiți cu cineva care merită jumătate 🙂

Despre atmosferă n-am prea multe de zis. Am stat afară, pe terasa care arată destul de simplu, cu muzică bună și o impresie generală de izolare de oraș.

Servirea a fost grozavă, personalul super zâmbitor și receptiv, ne-au ajutat cu recomandări și, când le-am zis că suntem încântați de mâncare, ne-au rugat să spunem asta și pe Tripadvisor. Au o mulțime de review-uri bune și, chiar dacă pare un pic ascuns locul, e clar că e foarte popular printre turiști și raw-veganiști.

Hasta la vista!

PS – pe pagina lor de Facebook găsiți mai multe poze și mai reușite. Eu n-am reușit să prind decât porția mea neîncepută, pentru poză.

4 thoughts to “Restaurant vegetarian de nota 10”

    1. @Dragos, stiu Satya, imi place mult. Si cand am ajuns la bio fresh si am vazut cum e organizata curtea, in fata intrarii in casa, am zis ca seamana foarte bine cu Satya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *