Hai să facem echipă la Corcova Trail Run

corcova2

Ți s-a întâmplat vreodată să îți placă ceva atât de mult încât să le recomanzi tuturor prietenilor tăi să-l încerce, chiar dacă tu încă nu l-ai încercat?

Așa sunt eu acum cu Corcova Trail Race. N-am ajuns încă acolo, toamna asta va fi prima dată când voi alerga cursa de 21 km, dar am convins deja alte 4-5 persoane să se înscrie. N-a fost foarte greu, le-am povestit motivele care m-au convins pe mine:

Primul motiv: E o cursă care pune mai mult accent pe partea fun. Și avem nevoie de asta să ne motiveze pentru încă un an de antrenamente.

În regulament scrie că fiecare participant trebuie să aibă o costumație sau cel puțin un accesoriu haios. La punctele de hidratare alergătorii sunt cinstiți cu apă, isotonic, must și vin 😀 După cursă se face pool party întru răcorirea mușchilor. Se stă la cort cu foc de tabără, vin proaspăt, mâncare, Andrii Popa și tot ce mai trebuie. Cred că e o cursă excelentă pentru un final de vară mai petrecăreț, după atâtea luni de alergări și antrenamente serioase. Cred că e și mai mișto dacă ești la primul maraton montan. Din poze și povești, totul pare o mare și colorată petrecere.

Al doilea motiv: Articolul ăsta. Trebuie să il citești! Am râs cu lacrimi și l-am dat mai departe.

Al treilea motiv: există două trasee – traseul Jirov, de 15 km și traseul Corcova, de 21 km (eu aici m-am înscris).

Ambele pot fi făcute în alergare sau pe mountain bike. Și dacă nu poți alerga, n-ar trebui să te sperii, 15 km pe bicicletă sunt realizabili. Diferența de nivel este de 400, respectiv 700 de metri, deci vom alerga pe dealuri.

Dacă te crezi Superman și te înscrii doar la curse grele cu vârfuri stâncoase de mii de metri înălțime, să nu crezi că asta e neapărat o cursă ușoară. Din ce am alergat eu până acum am observat că o alergare montană poate fi grea în două moduri. Poate să aibă o diferență de nivel mare, cu urcări grele și coborâri abrupte care să-ți solicite picioarele la maximum, fie să aibă o diferență de nivel mai mică, iar în cazul ăsta provocarea va fi să o alergi repede, să tragi de tine și să scoți un timp bun.

Bonus: maratonul e organizat de Sport la orice vârstă, oameni cu experiență la alergat și organizat alergări.

Eu mai merg toamna asta și la Iezer Run, și probabil la Ciucaș X3. Însă de departe cea mai așteptată alergare e la Corcova. Abia aștept să vină 29 august, să alerg și să mă cherchelesc   premiez cu un vin bun după. Cine mai vine?

Da, titlul e puțin înșelător. Nu se aleargă în echipe, dar cu cât suntem mai mulți, cu atât va fi mai fun.

PS – ieri au publicat primele poze cu tricoul oficial.

tricou corcova tricou corcova2

 

Pozele sunt de pe pagina de facebook a evenimentului.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *