Meniu pentru maraton

pachet

 

Când plec la maratoane în afara Bucureștiului prefer să-mi iau pachet de acasă decât să mă bazez pe ce găsesc acolo. Niciodată nu știi ce noroc ai – la Corcova am avut mâncare foarte bună, dar în alte părți m-am trezit că erau doar două tarabe pe o rază de 3 km și alea aveau doar cozonac secuiesc și salam de biscuiți.

Știu că părerea aproape universală e poți să mănânci orice, că oricum alergi și arzi tot, dar discuția acum nu e despre ce și cât ard, ci despre ce îmi va da energia de care am nevoie, fără tone de zahăr inutil, făină, prăjeli sau sosuri ciudate pe care aș risca să le împrăștii pe traseu.

Pentru că plec la CiucasX3, am pregătit un meniu pre maraton pe care abia așteptam să îl încerc. Nu mai aveam răbdare, să vină odată maratonul și să-mi fac bunătățile.

Bateți tobele, vin sarmalele, iată ce am avut pe meniu:

Power mix

Un mix de nuci (+/-fructe uscate) e una dintre variantele mele preferate de gustări. De data asta am pus laolaltă niște migdale, caju, nucă nouă, merișoare, plus boabe de cacao și boabe de cafea. Gustul de migdală+bob de cafea poate crea dependență și tentația de a băga mâna în recipientele cu produse vărsate din supermarketuri.

L-am pus în pachet și îl iau cu mine la Cheia.

 

Granola cu hrișcă

E doar ceva rapid, bun și plin de carbohidrați premium. Am folosit hrișcă fiartă, fulgi de cocos, două linguri de zmeură proaspătă, merișoare, scorțișoară, o linguriță de sirop de agave și niște semințe de cânepă.

 

Am devorat-o cu poftă de dimineață, în ziua de dinaintea maratonului.

Băutură energizantă homemade

Se amestecă trei linguri de miere, zeama de la o lămâie și o linguriță de unt de arahide. Se pun într-un recipient mic și se consumă în caz de urgență (estimez eu că urgența va fi urcarea de la Cabana Ciucaș până în vârf).

Dacă vrei să o faci și mai hardcore, pune și un piculeț de ness și amestecă totul bine.

 

Bomboane Raffaello raw

Astea nu-s neapărat genul de mâncare dinainte de un maraton, dar merg foarte bine ca premiu după.

Teoretic.

Practic, am făcut două tranșe de câte 12-13 bomboane miercuri și joi seara, dar au ieșit atât de bune încât n-au supraviețuit mai mult de câteva ore.

Am amestecat cam 4-5 linguri de unt de cocos cremos (dacă îl folosești lichid compoziția se va dezmembra) cu o cană de fulgi de cocos, niște vanilie și 2 linguri de sirop de agave. Pentru crunchiness am adăugat și o lingură de susan.

Le-am pus câte o migdală crudă în mijloc, le-am strâns bine în pumn ca să se închege și apoi am tăvălit bomboanele prin încă un strat de fulgi de cocos. Le-am lăsat la frigider timp de 10 minute, iar după încă 10 minute nu mai rămăseseră decât niște fulgi pierduți pe fundul farfuriei.

Știu că sunt cele mai urâte bomboane din lume, dar au fost delicioase.

bomboane

 

Clătite americane din ou și banană

Un ou, o banană și puțină scorțișoară se amestecă bine și se coc într-o tigaie non-aderentă. Dacă aveți nevoie de puțin ulei, folosiți o linguriță de unt de cocos.

În pozele de pe internet arată cam ca clătitele americane. Ale mele au ieșit horror, așa că nu le-am făcut poză. Mai încerc și revin.

Sunt foarte simplu de făcut și le poți pune orice topping vrei.

Topping 1 – o linguriță de miere/sirop de agave cu două-trei bucăți de miez de nucă

Topping 2 – o linguriță de unt de arahide

Topping 3 – felii subțiri de măr (sau nectarine, fructe de pădure, poți pune ce îți place)

 

Ce am mai luat la pachet:

– două mere
– două banane
– niște miere
– o lămâie
– unt de arahide homemade

 

E ok, dacă mă rătăcesc pe traseu cred că am cu ce trăi o săptămână în munți.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *